NBA

Niksi se ne predaju: Smanjili su na 2:3 protiv Majamija i nadaju se plasmanu u finale Istoka

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.05.2023 08:58
Niksi se ne predaju: Smanjili su na 2:3 protiv Majamija i nadaju se plasmanu u finale Istoka Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II

Košarkaši Nujorka pobedili su, na svom terenu, Majami u petoj utakmici plej-ofa Istočne konferencije NBA lige i smanjili na 2:3 – 112:103.

Tim sa Floride je nakon trijumfa u četvrtoj utakmici imao prvu meč loptu za prolazak u finale, ali nije uspeo da je iskoristi najviše zahvaljujući sjajnoj igri Džejlena Bransona koji je meč završio sa 38 upisanih poena.

 

 

Istina, uvod meča nije nagoveštavao ovakav epilog, budući da je domaći tim bio u dvocifrenom zaostatku, ali su onda zaigrali mnogo bolje i potpuno preuzeli kontrolu nad utakmicom, pa su tako u trećem periodu meča imali i 19 poena viška.

Tim sa Floride je predvodio Džimi Batler sa 19 ubačenih poena, devet skokova i dve asistencije manje, dok je 18 poena imao Ben Adebajo, a Dankan Robisnon 17. Srpski košarkaš Nikola Jović odlukom trenera nije ulazio u igru.

"Nastavljamo da se borimo. Nismo se predali nakon što je rival poveo 3:1, pa nećemo ni sada kada smo smanjili na 3:2. Verujemo u sebe, igraćemo najbolje što umemo i nadamo se da možeo da pobedimo u naredne dve utakmice", rekao je posle meča Branson.