Nikola Jokić

Bez suspenzije za Jokića: NBA liga košarkaša Denvera kaznila samo novčano

komentari (0)

Autor: Mateja Petković

09.05.2023 00:30
Bez suspenzije za Jokića: NBA liga košarkaša Denvera kaznila samo novčano Tanjug/AP Photo/Matt York

NBA liga neće suspendovati srpskog košarkaša, Nikolu Jokića, zbog tehničke koju je zaradio u porazu od Finiksa (129:124), već će biti samo novčano kažnjen, prenosi ESPN.

Najbolji igrač Denvera je prilikom pokušaja da otme loptu od čoveka pored terena, zapravo vlasnika Finiksa, Meta Išbija, zaradio tehničku grešku, nakon čega se podigla velika prašina među američkim medijima.

Dvostruki NBA najkvalitetnije lige na svetu je istakao da bi asocijacija NBA trebalo da zaštiti igrača od sličnih situacija:

"Ne znam, zaista smatram da bi u tim situacijama liga trebalo da zaštiti mene, a ne navijača. Zapravo, ne mislim na mene lično, već na mene kao igrača. Mi smo ti koji treba da budemo zaštićeni od navijača, ma kako god da se oni zovu. Možda i grešim, videćemo", istakao je Jokić.

Čelnici NBA lige su na kraju doneli odluku da Srbin ne bude suspendovan, već da mu se dodeli samo novčana kazna u iznosu od 25 hiljada dolara, što znači da će biti na raspolaganju svom timu u duelu protiv Finiksa, gde je trenutni rezultat 2:2 u seriji.

Podsetimo, Jokić je na pomenutom meču bio najbolji pojedinac, s obzirom na to da je oborio lični rekord i ubacio čak 53 poena.