NBA

Lebronov naslednik uskoro na draftu? Broni izabrao koledž, otac ga čeka u NBA ligi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.05.2023 14:58
Lebronov naslednik uskoro na draftu? Broni izabrao koledž, otac ga čeka u NBA ligi Guliver/AP Photo/Ashley Landis

Broni Džejms, sin legendarnog košarkaša Lejkersa Lebrona Džejmsa, izabrao je na kom će koledžu nastupati pre nego što okuša sreću na NBA draftu, a u pitanju je Univerzitet Južne Kalifornije, poznatiji kao USC. Nije tajna da jedan od najboljih košarkaša današnjice, želi da zaigra sa svojim sinom, pre završetka blistave karijere, što je u više navrata isticao u prošlosti, a prema svemu sudeći to bi moglo da se dogodi već naredne sezone.  

Očekuje se da će Broni provesti godinu dana na Univerzitetu Južne Kalifornije, pre nego što pokuša da se domogne najveće košarkaške pozornice na svetu, a prema pisanju američkih medija, njegovo mesto na NBA draftu naredne sezone je gotovo zagarantovano.

"Danas mi je jedan od najboljih dana u životu. Ponosan sam na svog sina Bronija. On je prvi član naše porodice koji ide na koledž i kao otac ne mogu da budem ponosniji na njega", rekao je Lebron Džejms.

Za razliku od oca koji je tokom čitave karijere mogao da pokriva pozicije od 1-5, Broni nije toliko raznovrsan igrač. Visok je 191 cm i odlično se snalazi u ulozi organizatora igre. Krasi ga dobar šut, kao i sjajan pregled igre, a po potrebi može i da igra na poziciji beka.

Prema navodima tamošnjih medija, čak šest Univerziteta je bilo zainteresovano za mladog košarkaša, a nema sumnje da se slične brojke očekuju i na NBA draftu, posle komentara Lebrona da će slediti svog sina u bilo kojem klubu, samo da zaigra sa sinom pre završetka karijere.

Džejms ima 39 godina, njegov sin tek 18.

"Gde god da je Broni, tamo ću biti i ja. Uradio bih sve što je potrebno da igram sa svojim sinom godinu dana. U tom trenutku nije reč o novcu", rekao je svojevremeno Lebron Džejms.