NBA

Klej Tompson sa osam trojki vodio šampiona do pobede nad Lejkersima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.05.2023 07:47
Klej Tompson sa osam trojki vodio šampiona do pobede nad Lejkersima Tanjug/AP Photo/Godofredo A. Vásquez

Blistavom partijom Kleja Tompsona, uz čak osam trojki, Golden Stejt Voriorsi su uzvratili Los Anđelesu za brejk, pobedili su 127:100 i izjednačili na 1:1 u polufinalu Zapadne konferencije.

Stef Kari je čekao u plej-ofu da njegov "Spleš" brat "uhvati ruku" i dočekao je u pravom momentu. Sipao je Tompson trojke, pogodio čak osam iz 11 pokušaja, imao je sedam promašaja iz igre i bio je najefikasniji na parketu sa 30 poena. Imali su šampioni mirnu ruku, posle gubitka prve četvtine (26:33), krenuo je šuterski šou, ubacili su u naredne dve deonice 84 poena i rešili su meč. Pogodili su 21 trojku iz 42 pokušaja, Stef Kari je pored 20 poena (5/3 za tri) dodao i 12 asistencija, Džamajkl Grin je ubacio 15 uz tri trojke, Vigins i Drejmond Grin (11 sk, 9 as) po 11, a Mudi 10. Samo se Lemb nije upisao u strelce!

"Samo sam pokušavao da pokrenem publiku, uvek je zabavno kad dobro šutiraš, još bolje je kad to upariš sa pobedom", komentarisao je Tompson svoju partiju.

Lejkersi su na krilima Lebrona Džejmsa i njegovih 14 poena vodili u prvoj četvrtini, ali su Voriorsi zaustavili Entonija Dejvisa i tako završili veći deo posla dobrom odbranom.

"Voriorsi su se prilagodili našoj igri, znali smo da će se to dogoditi jer tako radi šampionski tim", istakao je Džejms.

Lebron Džejms je meč završio sa 23 poena i sedam skokova, Hačimura je dodao 21 (6/4 za tri), Dejvis za njega skromnih 11 (7 sk), a Rasel 10. Sa šutem 34/10 za tri poena, sa 15 skokova manje od rivala, Lejkersi nisu mogli da se nadaju boljem rezultatu.

Ipak, napravili su brejk u prvm meču, naredna dva susreta igraće se u Los Anđelesu, prvi u subotu.