NBA

Embid posle poraza od Bostona: Mnogo sam napredovao

komentari (0)

Izvor: Tanjug

04.05.2023 15:00
Embid posle poraza od Bostona: Mnogo sam napredovao Tanjug/AP Photo/Charles Krupa

Košarkaš Filadelfije Džoel Embid izjavio je nakon utakmice sa Bostonom da će njegov tim igrati sve bolje kako vreme bude prolazilo.

Košarkaši Bostona su kao domaćini ubedljivo savladali Filadalefiju sa 121:87 i izjednačili na 1:1 u pobedama u polufinalu Zapadne konferencije NBA lige.

Embid je u utorak prvi put u karijeri proglašen za MVP regularnog dela sezone u NBA ligi ispred košarkaša Denvera Srbina Nikole Jokića i Grka Janisa Adetokumba iz Milvokija. U prethodne dve sezone ova nagrada je pripala Nikoli Jokiću.

"U utorak sam prvi put mogao da trenerima sa skokovima posle dve nedelje. Mnogo sam napredovao u proteklom periodu i naučio sam kako da čuvam sebe. Znam šta treba da radim u tim situacijama. Ponekad mogu da se umorim, ali protiv Bostona je sve bilo u redu i biće bolje kako dani budu odmicali. Boston je prvi došao do svake 'ničije' lopte, igrali su sa više odgovornosti od nas. Znali smo da će imati spreman odgovor posle prve utakmice i pogodili su mnogo šuteva", istakao je Embid.