NBA

Kraljevi iz Sakramenta se ne predaju, Foks i družina izborili majstoricu protiv Voriorsa

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

29.04.2023 08:00
Kraljevi iz Sakramenta se ne predaju, Foks i družina izborili majstoricu protiv Voriorsa Tanjug/AP Photo/Godofredo A. Vásquez

Prema mnogima jedno od najtežih gostovanja u NBA ligi je upravo kada igrate u "Čejs centru", dvorani u kojoj nastupa Golden stejt, a Sakramento Kingsi uspeli su da rutiniraju Voriorse 118: 99 (23:25, 35:26, 32:29, 28:19).

Iskusna postava Stiva KEra retko kad propušta priliku da u svojoj kući dokusuri protivnika i izbaci ga iz plej-ofa, ali su tokom noći Kingsi bili jednostavni moćniji.

Osim u prvoj deonici, bila je ovo poprilično jednostrana utakmcica. Kada je došao do malo ozbiljnijeg vođstva, Sakramento je umeo da ga zadrži i nije ga ispuštao sve do poslednjeg zvuka sirene.

Najzaslužniji za trijumf bio je Malik Monk sa 28 poena, a standardno sjajan bio je Dieron Foks koji upisao dabl-dabl učinak od 26 poena i 11 asistencija.

Kod Voriorsa je dominirao Stef Kari sa 29 poena, pratio ga je njegov "spleš brat", Klej Tompson, koji je dodao 22, ali je izostao učinak Džordana Pula koji je upisao svega sedam poena.

Majstorica, ili danas popularnije "Game 7" između Golden stejta i Sakramenta na programu je u nedelju od 21.30 po srednjeevropskom vremenu, a pobednik će se u polufinalnoj seriji Zapada sastati sa Los Anđeles Lejkersima.