NBA

Da li je Džordan loš igrač što devet godina nije osvojio titulu? Adetokumbo se iznervirao posle poraza od Majamija

komentari (0)

Izvor: Tanjug

27.04.2023 10:54
Da li je Džordan loš igrač što devet godina nije osvojio titulu? Adetokumbo se iznervirao posle poraza od Majamija Tanjug/AP Photo/Jeffrey Phelps

Košarkaš Milvokija i grčki reprezentativac Janis Adetokumbo izjavio je da se nada da će njegov tim naredne sezone osvojiti titulu u NBA ligi.

Milvoki je završio regularni deo sezone NBA na prvom mestu na tabeli Istočne konferencije sa 58 pobeda i 24 poraza, što je bio najbolji skor od svih timova u NBA ligi, ali su baksi učešće u plej-ofu završili već nakon pet utakmica, gde ih je u prvoj rundi savladao Majami (1:4).

Adetokumbo se iznervirao na konferenciji za medije na pitanje novinara da li je ova sezona bila neuspešna za njegov tim.

"Isto pitanje ste mi postavili i prošle godine. A ti? Da li svake godine dobiješ unapređenje. Ne, to je to? Pa da li svaka godina rada vodi do neuspeha? Da lili ne? Ne. Zašto mi onda postavljate to pitanje? To je pogrešno pitanje. Nema neuspeha u sportu. Postoje dobri i loši dani, nekim danima možete da budete uspešni, u drugima ne. Nekim danima je vaš redi, drugim nije. To je suština sporta, nisu uvek pobede", rekao je Adetokumbo i dodao:

"Svake godine radite prema cilju. Majkl Džordan je igrao 15 godina i osvojio šest titula. Da li je ostalih devet godina neuspeh? Ne pobeđujemo uvek. A ove godine pobediće drugi tim. Od 1971. do 2021. godine nismo osvojili titulu 50 godina, da li je to bilo 50 godina neuspeha. Ne, to su bile faze i na kraju smo bili spremni da osvojimo jednu. I nadamo se da ćemo osvojiti još jednu".

Adetokumbo je na ovom meču postigao 38 poena i imao je 20 skokova. On je na petom meču protiv Majamija pogodio samo 10 slobodnih bacanja od 23 pokušaja.

"Da sam ubacio ove šuteve, situacija bi bila drugačija. Ima dana kada uspemo, i drugih kada smo tužni. Danas je bio jedan od ovih dana. Trudićemo se naredne sezone da budemo bolji i da ponovo osvojimo titulu. Pamtiću ovo i ne želim da ponovo budem u ovoj situaciji", zaključio je  Adetokumbo.