NBA

Kontroverzni stručnjak dolazi na klupu Hjustona: Marjanović dobija novog trenera

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.04.2023 17:29
Kontroverzni stručnjak dolazi na klupu Hjustona: Marjanović dobija novog trenera AP Photo/Morry Gash, File

Kontroverzni američki stručnjak Ime Udoka, postaće novi trener Hjustona, objavio je pouzdani novinar ESPN-a i NBA insajder Adrijan Vojnarovski.

Ime Udoka počeo je trenersku karijeru u San Antoniju, gde je kao asistent punih sedam godina radio sa legendarnim Gregom Popovičem, da bi se u ulozi šefa stručnog štaba prvi put oprobao u Bostonu pre dve sezone. 

Sa Seltiksima je iste godine ostvario veliki uspeh. Sezonu su završili na drugom mestu Istočne konferencije sa učinkom 51-31, da bi kasnije stigli i do finala NBA lige, gde su izgubili od Golden stejta u šest utakmica. Međutim, njegov impresivan učinak u Bostonu ubrzo je zaboravljen, nakon što je u medijama isplivala informacijama da je imao aferu sa službenicom iz kluba, što je po statutu franšize iz Masačusetsa zabranjeno.

 

 

Ubrzo je po kratkom postupku otpušten, a uskoro bi trebalo da nađe novo angažovanje i to u klubu sa drugim najgorim skorom u ligi. Roketsi su završili sezonu sa 22 pobede i 60 poraza, a jedino su Pistonsi bili gori sa učinkom 17-65. Prethodno je ekipu vodio Stiven Sajlas, koji se proslavio kao asistent u Dalasu pre nekoliko sezona, ali je uprava kluba odlučila da ga razreši dužnosti nakon trogodišnjeg mandata.

Podsetimo, za teksaški klub nastupa Boban Marjanović, koji nije imao veliku minutažu do sada, pa ostaje da se vidi koliku će šansu dobijati na parketu dolaskom novog trenera.