Nikola Jokić

Jokić dao 43 poena, ali promašio slobodno bacanje za pobedu: Minesota smanjila na 1:3 u seriji

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.04.2023 07:59
Jokić dao 43 poena, ali promašio slobodno bacanje za pobedu: Minesota smanjila na 1:3 u seriji Tanjug/AP Photo/Abbie Parr

Imali su košarkaši Denvera veliku priliku da već u četvrtoj utakmici prvog kola plej-oifa Zapadne konferencije eliminišu Minesotu, što bi bio istorijski uspeh za Nagetse, ali je njihov najbolji igrač Nikola Jokić prokockao tu priliku.

Naime, reprezentativac Srbije je na 12 sekundi pre kraja, pri rezultatu 96:95 za rivala imao dva slobodna bacanja, ali je upeo da ubaci samo jedno i utakmica je otišla u produžetak, da bi na kraju bilo 114:108 za Minesotu.

Centar tima iz Kolorada je na kraju meč završio sa "dabl-dabl" učinkom od 43 ubačena poena i 11 skokova, a drugi najefikasniji pojedinac u njegovom timu bio je Džamal Marej sa 19 poena, dok je kod rivala najzapaženiji bio Entoni Edvards sa 34 poena.

Inače, košarkaši Denvera nikada u istoriji franšiže nisu uspeli da trijumfuju 4:0 u seriji plej-ofa i ovo je bila idealna prilika da ispišu novu stranicu klupske istorije. Ipak, Nagetsi i dalje imaju veliku prednost, a priliku dase plasiraju u naredno kolo imaće već u večeri između utorka i srede kada se igra peta utakmica i to na njihovom parketu.

Prednost od 3:1 u seriji nakon četiri odigrana meča ima i Boston koji je savladao Atlantu i ponovo se "odlepio" na dve pobede prednosti - 129:121.

Houksi su dopustili rivalu da napravi brejk, sada su na programu dve utakmice u Bostonu od kojih prva u večeri između utorka i srede i ekipa srpskog košarkaša Bogdana Bogdanovića se nalazi na pragu eliminacije.

Domaćin je na ovom meču vodio sa 3.2, a sve ostalo vreme su gosti bili u prednosti, te je ostvarena pobeda na kraju potpuno zaslužena.

Reprezentativac "orlova" je za 20 minuta na parketu ubacio skromnih osam poena uz dve uhvaćene lopte, dok je najefikasniji njegov saigrač bio Deandre Hanter sa 27 poena, a u redovima Bostona su to bili Džejson Tejtum i Džejlin Braun sa po 31 poenom.

NBA liga, 1. kolo

(1:3) Atlanta – Boston 121:129
(1:3) Minesota – Denver 114:108