NBA

Voriorsima triler završnica, Barns promašio trojku za pobedu Sakramenta

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.04.2023 00:26
Voriorsima triler završnica, Barns promašio trojku za pobedu Sakramenta Tanjug/AP Photo/Jeff Chiu

Golden stejt Voriorsu pobedili su u triler završnici Sakramento Kingse 126:125 i izjednačili su u plej-of seriji Zapadne konferencije na 2:2. Bizarna greška Stefa Karija na 42 sekunde pre kraja, pa njegov promašeni "flouter" na 10 sekundi pre isteka vremena dali su Sakramentu šansu da naprave brejk, ali je Herison Barns u poslednjoj sekundi promašio trojku za trijumf. Šampion je tako odbranio domaći teren, sledeći meč se igra u Sakramentu 27. aprila.

Sakramento je rešio da igra što brže može, napad su završavali posle desetak sekundi i to im se isplatilo u prvom delu koji su dobili 69:65. Dieron Foks i Kigen Marej ubacili su šest trojki iz 11 pokušaja, pogodili su Kingsi devet trojki, nadskakali domaćinma i imali samo tri izgubljene lopte. Stef Kari Klej Tomson i Džordan Pul su održavali mali minus, ali su znali da moraju da pojačaju odbranu.

I baš su odmbranom i zaustavljanjem Foksa uspeli treću deonicu da dobiju 37:23 i dođu u prednost od devet poena pred završnmu četvrtinu. Međutim, Sabonis, Mičel i Marej novom trojkom vratili su Kingse u meč. Igrale su se atomske odbrane, a Voriorsi nikako nisu uspevali da odole Foksu koji je na 4:21 minut pre kraja spustio razliku na 117:118. 

Međutim, Kari i Tompson su ubacili dve trojke, doneli su prednost od šest poena, da bi Pul sa dve greške omogućio lake poene gostima iz Sakramenta, pa je na 2:14 do kraja bilo samo tri poena prednosti za domaćina. Foks je upropastio dva napada, Grin je "udario rampu" Sabonisu, na 42 sekunde pre kraja Golden Stejt imao pet poena prednosti.

I umesto lake završnice Stef Kari je pogrešno zatražio tajm-aut koga njegov tim nije imao, pa je dobio tehničku grešku! Bizarno je dobio Sakramento dobio priliku da se spasi poraza. Monk je pogodio bacanje, Barns je promašio trojku, ali lopta je ostala u posedu gostiju. Foks je pogodio trojku za pravu dramu na 25 sekundi pre kraja.

Stef Kari je "skratio" ruku na 10 sekundi pre kraja, promašio je "flouter" pa su gosti imali napad za pobedu. Petljao je Foks, onda je dodao do Barnsa koji je promašio trojku i Voriorsi su izjednačlili na 2:2 u seriji.

Stef Kari je bio najefikasniji kod Voriorsa sa 32 poena (22/11 šut, 11/5 trojke) uz pet skokova i četiri asistencije, Tompson je ubacio 26 (9/4 za tri), Pul 22 koševa, Vigins 18 koševa, osam skokova i četiri blokade, a Grin 12 poena, 10 skokova, sedam asistencija i dve blokade. 

Kod Sakramenta Direon Foks je postigao 38 poena (11/4 za tri), juz devet skokova i pet asistencija, Marej je jubacio 23 košpa (7/5 za tri), Monk 16, a Sabonis 14 uz sedam skokova i osam asistencija.