NBA

Branson i Baret doveli Njujork na prag plasmana u polufinale "Istoka"

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.04.2023 21:52
Branson i Baret doveli Njujork na prag plasmana u polufinale "Istoka" Tanjug/AP Photo/Mary Altaffer

Njujork Niksi su na pobedu do plasmana u polufinale Istočne konferencije, jer su u svom "Medison skver Gardenu" treći put u plej-of seriji pobedili Klivlend Kavalirse 102:93 i poveli 3:1 u seriji.

Džejlen Branson i "Er Džej" Beret su tokom celog meča držali Nikse u pobedničkom modu, Klivlend je uspeo u poslednji kvartal da uđe sa dva koša zaostatka, ali ne i da pronađe formulu za pobedu. Branson i posebno Beret, poentirali su kad se lomio rezultat i prednost od osam poena nisu ispuštali do kraja.

Branson je meć završio sa 29 poena (22/11 šut, 9/5 za tri), uz šest skokova i asistencija, dok je Beret dodao 26 koševa (18/9 šut) iako je promašio svih šest pokušaja za tri poena. Džoš Hart je ubacio 19 poena, Robinson 12 uz 11 skokova, dok je podbacio Džulijus Rendl sa samo sedam poena.

Klivlend je imao loš procenat šuta, posebno za tri poena jer su pogodili samo šest trojki iz 23 pokušaja. Darijus Garland je bio najefikasniji sa 23 poena i 10 asistencija, Levert i Alen su dodali po 14, Mobli 12, a indisponirani Donovan Mičel samo 11 poena, bez pogođene trojke! Naredni meč se igra u Klivlendu 27. aprila.