NBA

Durent i Buker prejaki za Kliperse: Novi brejk u Los Anđelesu - Finiks gleda ka polufinalu Zapada

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.04.2023 00:30
Durent i Buker prejaki za Kliperse: Novi brejk u Los Anđelesu - Finiks gleda ka polufinalu Zapada Tanuug/AP Photo/Ashley Landis

Košarkaši Finiksa nalaze se na korak od polufinala Zapadne konferencije, posle još jedne pobede i brejka u Los Anđelesu nad domaćim Klipersima. Ekipa Montija Vilijamsa slavila je 112:100 (23:30, 25:17, 35:31, 29:22) i povela u seriji 3:1, a prvu meč loptu imaće u četvtak pred svojim navijačima u Arizoni.

Posle brejka u prvom meču doigravanja, malo ko je od navijača Klipersa očekivao tri vezana poraza u seriji, ali je odsustvo i povreda Kavaja Lenarda očigledno ostavila danak. Uprkos tesnom, jučerašnjem porazu, njega je u trećem meču na pravi način zamenio Norman Pauel, koji je utakmicu završio sa čak 42 poena, ali večeras procenti iskusnog beka nisu bili na istom nivou.

Na terenu je proveo 37 minuta, tokom kojih je postigao 14 poena (2/9 za dva, 2/6 za tri), dok je u plus/minus kategoriji imao takođe poražavajuće brojke (-16). Međutiim, loše veče jednog košaraša, nije odlučilo pobednika u večerašnjem susretu, već sjajna igra dvojca Finiksa Kevina Durenta i Devina Bukera.

 

 

Durent je postigao 31 poen, njegov saigrač jedan manje, a veliku ulogu imao je i Kris Pol sa 19 poena i devet asistencija. Na drugoj strani, Rasel Vestbruk je imao još jedno odlično veče, ali njegovih 37 poena nije bilo dovoljno.

Što se utakmice tiče, veći deo meča protekao je u izjednačenoj igri, uz nešto veću incijativu Finiksa u drugom poluvremenu. Veliki danak Klipersi su platili lošom igrom ispod obruča. Dozvolili su rivalima gotovo 20 skokova više (49), što je uz veliki broj faulova (22), otvorilo mnoge mogućnosti Sansima, a otvorene šuteve i slobodna bacanja (21/27) ekipa Montija Vilijamsa je bez većih problema pogađala. U napadu su prednjačili Buker i Durent, a bez ključnih defanzivaca, Džorža i Lenarda, domaćin nije imao šanse.

Serija se sada seli ponovo u Finiks, a njihov duel je na programu u noći između utorka i srede, s početkom u 04:00 časa po našem vremenu. Ukoliko Sansi pobede igraće protiv Denvera ili Minesote u narednom kolu, a s obzirom da Nagetsi vode u seriji 3:0, verovatno ćemo gledati reprizu polufinala Zapadne konferencije iz 2021. godine.