NBA

Malkom Brogdon najbolji šesti igrač NBA lige: Još jedno individualno priznanje za košarkaša Bostona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.04.2023 12:58
Malkom Brogdon najbolji šesti igrač NBA lige: Još jedno individualno priznanje za košarkaša Bostona Tanjug/AP Photo/Charles Krupa

Košarkaš Bostona Malkom Brogdon nagrađen je za odlične partije ove sezone, NBA liga imenovala ga je za najboljeg šestog igrača takmičenja, a posle nagrade za "rukija sezone", momak iz Atlante osvojio je još jedno individualno priznanje.

On je u izboru glasača osvojio 408 poena, ispred Imanuela Kviklija iz Njujork Niksa (326) i Bobija Portisa iz Milvoki Baksa (97). Brogdon je ove sezone odigrao 67 utakmica, a u proseku je beležio 14.9 poena, 4.2 skoka i 3.7 asistencija po meču.

 

 

Prošle godine nosio je dres Indijane, a početkom ove sezone prešao je u Boston, gde se istakao fenomenalnim partijama sa klupe.

"Ovo je velika čast. Dolazak iz Indijane u Boston je definitivno bila dobra promena za mene. Moje prethodne dve sezone nisu bile naročito uspešne, posle čega sam počeo pomalo da sumnjam u svoje sposobnosti, ali sam se uverio da mogu da utičem na igru i sa klupe", rekao je Malkom Brogdon.

Seltiksi su završili regularni deo sezone na drugom mestu Istoka sa učinkom 57-25, a u prvom kolu plej-ofa izvukli su Atlantu, protiv koje su ostvarili dve pobede u doigravanju i jasni su favoriti za plasman u narednu rundu.