NBA

Filadelfija nadomak druge runde, Bruklin izgubio posle drame: Skandalozan potez Embida obeležio meč

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.04.2023 09:06
Filadelfija nadomak druge runde, Bruklin izgubio posle drame: Skandalozan potez Embida obeležio meč Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II

Ulogu favorita opravdala je Filadelfija u predgrađu Njujorka, gde je sa 102:97 pobedila Bruklin i stigla nadomak drugog kola plej-ofa. Seventisiksersi sada vode 3:0 u seriji, a šansu da overe plasman u narednu rundu, imaće u subotu od 19 sati, kada je predviđen četvrti duel ovih ekipa.

Susret u Bruklinu protekao je u izjednačenoj borbi obe ekipe, a gosti su do pobede došli zahvaljujući boljoj igri u završnici meča. Filadelfija je u poslednja dva minuta ušla sa -5 (91:96), da bi 11:1 serijom u režiji Tajrisa Maksija, preokrenula rezultat i stigla do velike pobede. Netsi su na 12 sekundi do kraja imali prvu priliku za izjednačenje, ali je najpre Džoel Embid izblokirao Spensera Dinvidija na polaganju, da bi u nastavku meča Mikael Bridžis srušio sve nade Bruklina, kada je pogrešio prilikom ubacivanja lopte u igru i to na svega pet sekundi do poslednjeg zvižduka.

Meč je takođe obeležio incident koji se dogodio na startu susreta. U centru pažnje našli su se Embid i Nik Klakston, a deblji kraj izvukao je košarkaš Bruklina. Naime, Klakston je posle jednog zakucavanja nad Embidom, preskočio Kamerunca dok je bio na zemlji, a centar Filadelfije mu nije ostao dužan. Šutnuo je Klakstona, koji se momentalno srušio na parket, a skandalozan potez Embida prošao je nekažnjeno kod sudija.

U nastavku meča tenzije između dvojice košarkaša se nisu smenjivale, naprotiv. Posle velike borbe među obručima, Klakston je početkom poslednje četvrtine zaradio drugu tehničku zbog unošenja u lice Embidu, a isti tretman nije imao kod sudija. Valja napomenuti da je i Filadelfija neko vreme provela bez Džejmsa Hardena na parketu, a popularni plejmejker isključen je krajem treće deonice zbog druge tehničke greške i nesportskog faula nad Rojsom O`Nilom.
 

On je završio utakmicu sa 21 poenom, Maksi je bio najefikasniji sa 25, dok je Embid pored 14 poena (5/13 iz igre), zabeležio i 10 skokova. Listu strelaca Bruklina predvodio je Bridžes sa 26 poena, a solidnu rolu imao je i Dinvidi sa 20 (5/12 iz igre).

Naredni duel Bruklina i Filadelfije je sutra od 19 sati, a ukoliko Netsi sačuvaju domaći teren, serija se ponovo seli u Filadelfiju.
 

NBA liga, plej-of, prva runda.

Petak

Bruklin - Filadelfija 97:102

Golden Stejt - Sakramento 114:97

LA Klipers - Finiks 124:129