NBA

Brejk Finiksa u Los Anđelesu: Kari srušio Kingse i zadržao nade šampiona

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.04.2023 08:10
Brejk Finiksa u Los Anđelesu: Kari srušio Kingse i zadržao nade šampiona Tanjug/AP Photo/Jeff Chiu

Golden stejt smanjio je vođstvo Sakramenta u seriji na 2:1, posle pobede nad Kingsima u San Francisku 114:97 u trećoj utakmici prvog kola plej-ofa. U odsustvu Drejmonda Grina, aktuelni šampioni proveli su čitav susret u vođstvu, a zahvaljujući sjajnoj roli Stefa Karija, pitanje pobednika se nije ni postavljalo.

Plejmejker Voriorsa odigrao je najbolju partiju otkako je počela serija. Postigao je 36 poena uz solidne procente šuta iz igre (48 odsto, 6/13 za dva, 6/12 za tri), a odličnu podršku imao je u Endruju Viginsu, koji je utakmicu završio sa 20 poena. Džordan Pul dodao je 16 poena, dok je listu strelaca gostujućeg tima predvodio "klač" igrač sezone, Dearon Foks sa 26 koševa. 

Voriorsi i Kingsi u nedelju (21:30, Arena sport 1) igraju još jedan meč u San Francisku, dok je peta utakmica serije na programu 27. aprila u Sakramentu.
 

 

 

Osim Kingsa i Finiks na startu plej-ofa ima prednost u seriji od 2:1, a do preokreta i druge pobede, Sansi su stigli u noći za nama, kada su u uzbudljivoj utakmici savladali Kliperse i to na gostujućem terenu - 129:124.

Utakmicu u Los Anđelesu obeležili su Devin Buker sa 45 poena i Norman Pauel, koji je postigao tri manje, ali se na kraju radovala ekipa iz Arizone. Kada se pogleda statistika, pažnju najviše privlači broj slobodnih bacanja Finiksa. Sansi su imali čak 46 odlazaka na "liniju", odakle su postigli 35 poena, dok je domaćin imao gotovo duplo manji učinak sa penala (19/25). Osim toga, ključ pobede Finiksa leži u boljoj skok igri. Naročito na ofanzivnom delu terena (18-6), odakle su realizovali veliki broj poena iz druge šanse, što je pored sjajne šuterske predstave Bukera, bio osnovni problem Klipersa čitave noći.

Pored sjajnog beka, u taboru Finiksa istakao se i Kevin Durent sa 25 poena (7/12 za dva, 1/3 za tri, 11/11 bacanja), dok je odličnu partiju za ekipu iz Los Anđelesa pružio i Rasel Vestbruk, kome su dva skoka nedostajala za tripl-dabl učinak, a utakmicu je završio sa 30 poena, 12 asistencija i osam uhvaćenih lopti.

Njihov naredni duel na programu je u subotu od 21:30, uz direktan prenos na TV Arena 2 Premium. Susret se igra u Los Anđelesu, dok je peti meč serije u Finiksu.
 

 

 

NBA liga, plej-of, prva runda.

Petak

Bruklin - Filadelfija 97:102

Golden Stejt - Sakramento 114:97

LA Klipers - Finiks 124:129