NBA

Filadelfija i Sakramento vode 2:0: Grin namerno zgazio Sabonisa u grudi, pa se svađao sa navijačima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.04.2023 08:04
Filadelfija i Sakramento vode 2:0: Grin namerno zgazio Sabonisa u grudi, pa se svađao sa navijačima Tanjug/AP Photo/Randall Benton

Košarkaši Filadelfije i Sakramenta ostvarili su pobede u drugim mečevima prve runde plej-ofa NBA lige i oba tima vode sa po 2:0. Seventisiksersi na istoku protiv Bruklina, a Kingis na zapadu u duelu protiv aktuelnog šampiona Golden stejta.

Filadelfija je do pobede 96:84 došla zahvaljujući preokretu u drugom poluvremenu, odnosno sjajnoj trećoj četvrtini u kojoj su prestigli pet poena prednosti Netsa sa velike pauze.

Najefikasniji u redovima pobedničkog tima bio je Tajris Maksi sa 33 ubačena poena, dok je Džoel Embid stao na 20 ubačenih poena i jednim skokom manje.

Što se Bruklina tiče, njih je do pobede predvodio Kameron Džons sa 28 poena, a sedam manje je ubacio Mikal Bridžis.

 

 

Prednost domaćeg terena u prve dve utakmice Sakramento je iskoristio na najbolji mogući način i u duelu protiv aktuelnog šampiona uspeo da povede 2:0 i žestoko ih psihiloški optereti pred nadene mečeve u San Francisku.

Ekipe su se u ovom susretu smenjivale u vođstvu, obe imale po desetak poena prednosti, a možda i prelomni trenutak dogodio se sedam minuta pre kraja kad je Dejmon Grin namerno zgazio na grudi Domantosa Sabonisa i tom prilikom zaradio isključenje, posle čega je čak ušao u verbalni sukob sa domaćim navijačima.

Sabonis i De Aron Fosk su sa po 24 poena bili najefikasniji u redovima Sakramenta, dok je na drugoj strani Stef kari imao 28 poena uz samo tri pogođena šuta za tri poena iz 13 pokušaja.

NBA liga, 1. kolo plej-ofa

(2:0) Filadelfija – Bruklin 96:84

(2:0) Sakramento – Golden Stejt 114:106