Nikola Jokić

Denver ubedljivom pobedom nad Minesotom započeo plej-of: Jokić ostvario "dabl-dabl" učinak

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.04.2023 08:00
Denver ubedljivom pobedom nad Minesotom započeo plej-of: Jokić ostvario "dabl-dabl" učinak Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Lako, sigurno, dominanto i ubedljivo uspeli su košarkaši Denvera da savladaju Minesotu u prvoj utakmici 1. kola plej-ofa NBA lige. Timbervulfsi nisu uspeli ni u jednom segmentu igre da pariraju ekipi iz Kolorada koja je na kraju slavila 109: 80.

Meč je definitivno prelomljen u trećoj četvrtini koju su Nagetsi dobili 32.14 i u tom periodu meča stekli prednost od 30 poena.

Srpski košarkaš Nikola Jokić je duel završio sa "dabl-dabl" učinkom od 13 poena i 14 skokova, na šta je dodao još šest asistencija, a najefikasniji u pobedničkom timu bio je Džamal Marej sa 24 poena, uz osam skokova i isto toliko asistencija.

S druge strane u poraženom timu najbolji je bio Entoni Edvards sa 18 poena, a uz njega samo su još trojica igrača imala dvocifren učinak, ali niko nije uspeo da postigne više od 12 poena i Minesota će nešto morati da promeni za drugu utakmicu koja je na programu u noći između srede i četvrtka.

Kliperse je do uvodne pobede u plej-of seriji predvodio Kavaj Leonard sa 38 poena na susretu protiv Finiksa 115:110, dok je Kevin Durant sa 27 ubačena poena bio najefikasniji u redovima Sansa, a drugi meč ova dva kluba na programu je u noći između utorka i srede.

NBA liga, plej-of

Finiks – LA Kliprs 110:115
Denver – Minesota 109:80