NBA

Sakramento ne prestaje da iznenađuje: Kingsi poveli sa 1:0 protiv aktuelnih šampiona

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

16.04.2023 08:30
Sakramento ne prestaje da iznenađuje: Kingsi poveli sa 1:0 protiv aktuelnih šampiona TanjugAP Photo/José Luis Villegas

Košarkaši Sakramento Kingsa napravili su veliki podvig kada su se sa treće pozicije plasirali u doigravanje, prvi put posle 17 godina, a sa dobrim partijama nastavili su i u plej-ofu.

Tokom noći između subote i nedelje srušili su aktuelne šampione NBA lige u prvom meču pošto su na domaćem terenu slavili nad Golden stejt Vorijorsima 126:123 (29:29, 26:32, 36:29, 25:33).

Bio je ovo veoma uzbudljiv susret budući da nijedna ekipa nije uspela da se odlepi na više od deset razlike prednosti. Ipak, veći deo vremena u vođstvu su proveli "ratnici", ali su u poslednjoj deonici sjajni Kingsi vođeni soektakularnom publikom uspeli da upišu prvu pobedu.

U finišu utakmice ključne poene za Sakramento postigao je Malik Monk koji je svom timu doneo +3, da bi u poslednjem napadu Vorijorsa loptu uzeo Stef Kari, ali najbolji šuter svih vremena svojoj ekipi nije uspeo da donese produžetak.

 

 

Sjajan debi u plej-ofu imao je je Dieron Foks pošto je postigao 38 poena (29 u drugom poluvremenu), pomenuti Monk je dodao 32, a Trej Lajls je ubacio 16.

Poput broja na dresu, Kari je na drugoj strani upisao 30 poena, Klej Tompson je postigao 21, dok su po 17 dodali Džordan Pul i Endru Vigins.

Drugi meč između ovih ekipa na programu je između ponedeljka i utorka od četiri časa posle ponoći, a domaćin je Sakramento.