NBA

Poznati svi učesnici plej-ofa NBA lige: Majami i Minesota u društvu najboljih

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.04.2023 08:13
Poznati svi učesnici plej-ofa NBA lige: Majami i Minesota u društvu najboljih Tanjug/AP Photo/Abbie Parr

Odigrane su i poslednje dve utakmice za popunu ovogodišnjeg plej-ofa NBA lige posle kojih su se u borbu za šampionski prsten uključili košarkaši Minesote i Majamija.

Tibervulfsi su bez mnogo neizvesnosti bili bolji od Oklahome 120:95, za koju zbog povrede zgloba nije nastupao srpski košarkaš Aleksej Pokuševski, a najbolji pojedinac na meču je bio Karl Entoni Tauns sa 28 poena i 11 skokova, dok je u poraženom timu najefikasniji bio Šai Gildžius Aleksander sa 22 ubačenih poena i sedam skokova.

Neizvesno je pred ovaj meč bilo da li će za Minesotu nastupati Rudi Gober, ali se Francuz, ipak, oporavio od povrede i bio odličan u pobedničkom timu sa "dabl-dabl" učinkom od 21 poena i 10 skokova.

Ovim trijumfom Vulfsi su zakazali seriju protiv Denvera koja će početi u noći između nedelje i ponedeljka.

Druga utakmica večeri bila je malo neizvesnija, budući da je Majami slavio protiv Čikaga sa "samo" 11 razlike, a najefikasniji u pobedi tima sa Floride je bili su Džimi Batler i Maks Strus sa po 31 ubačenim poenom, dok je kod Bulsa najbolji bio Demar Derozen sa 26 poena.

Majami će se u osmini finala plej-ofa NBA  lige sastati protiv Milvoki Baksa, a prvi meč je na programu u nedelju od 23.30 časova.

NBA liga, plej-in

Majami - Čikago 102:91

Mineosta – Oklahoma 120:95