NBA

Oklahoma ide na Minesotu: Pobednik igra protiv Jokićevog Denvera u prvom meču plej-ofa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.04.2023 08:18
Oklahoma ide na Minesotu: Pobednik igra protiv Jokićevog Denvera u prvom meču plej-ofa Tanjug/AP Photo/Matthew Hinton/

Dramatično i neizvesno bilo je u obe utakmice plej-in programa NBA lige koje su odigrane u noći između srede i četvrtka, a pobednici su na kraju bili košarkaši Oklahome i Čikaga. Tandersi su bili bolji od Nju Orleansa 123:118, dok su Bulsi savladali Toronto 109:105.

To praktično i konkretno znači da će se Oklahoma u meču za plej-of boriti protiv Mineoste i pobednik tog duela će u prvom meču plej-ofa odmeriti snage protiv Denvera, srpskog reprezentativca Nikole Jokića, dok će Bulsi preko duela sa Majamijem pokušati da se domognu borbe za titulu.

Nakon rezultatske klackalice u većem delu meča Oklahoma je u finišu treće deonice meča imala prednost 95:85 i činilo se da idu ka sigurnoj pobedi, ali su Pelikansi uspeli da preokrenu na 114.112, a onda i ispuste tu prednost i dozvole protivniku da se plasira u nastavak takmičenja.

Najefikasniji igrač meča bio je Džo Gidi iz pobedničkog tima sa 31 ubačenim poenom i 10 uhvaćenih asistencija, a u ekipi Pelikansa je najefikasniji bio Brendon Ingram sa ubačenim poenom manje.

Čikago je do poslednjeg stepenika plej-ina došao posle velikog preokreta borbe protiv Toronta, budući da je tim iz Kanade u jednom trenutku imao i prednost od 20 poena.

Ipak, Bulsi su se probudili u poslednjoj četvrtini i serijom 9:0 vratili neizvesnost a onda pet minuta pre kraja i poveli 97:94, a na 17 sekundi pre kraja rezultat je bio 107:104 u njihovu korist prilikom čega je Paskal Siakam promašio šut za tri poena i tada je pitanje pobednika bilo rešeno.

Crnogorski reprezentativac Nikola Vučević je ostvario "dabl-dabl" učinak sa 14 ubačenih poena i 13 skokova, a najefikasniji u njegovom timu bio je Zak Lavina sa 39 poena, dok je Siakam s druge strane meč završio kao najučinkovitiji igrač poraženog tima sa 23 poena.

NBA, plej-in

Toronto - Čikago 105:109
Nju Orleans – Oklahoma 118:123