NBA

Bogdanović ide kod Dončića: Irving potencijalno pojačanje Dalasa

komentari (0)

Autor: Đorđe Tomović

04.02.2023 17:11 >> 17:23
Bogdanović ide kod Dončića: Irving potencijalno pojačanje Dalasa Tanjug/AP Photo/Richard W. Rodriguez

Kako se prelazni rok u NBA ligi polako bliži kraju (9 februar), počele su da kruže mnoge informacije o raznim trejdovima, a najnovije govore da će hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović preći u Dalas kod Luke Dončića.

Naime, kako navode američki mediji, iskusni šuter, koji je prošle godine potpisao unosan ugovor sa Detroitom vredan 11 miliona dolara po sezoni, velika je želja Džejsona Kida. Posle odlaska Džejlena Bransona, Maveriksi su ostali bez druge zvezde ekipe, pa bi angažovanjem Bogdanovića dobili kvalitetnu zamenu za Amerikanca i pravo rešenje na spoljim pozicijama. 


Bojan Bogdanović (33) je košarkaš sa dugogodišnjom NBA karijerom, pa se u Dalasu nadaju da bi Hrvat svojim iskustvom doneo prevagu u plej-ofu. Odličnim partijama ove sezone naročito se istakao u Detroitu, gde za 32 minuta po utakmici prosečno beleži 21.5 poena, 3.6 skokova i 2.6 asistencija. Međutim, Pistonsi osim njega, nemaju zapaženih košarkaša. Nalaze se na dnu Istoka sa učinkom 14-39, pa je za očekivati da će bivši bek Cibone uskoro promeniti sredinu.

Za razliku od Detroita, Dalas blista ove sezone predvođen Lukom Dončićem. Četvrti je na Zapadu (28-25) i u taboru Teksašana, šampionskih ambicija ne manjka. Vlasnik kluba Mark Kuban raspoložen je da "odreši kesu" i da dovede kvalitetna pojačanja. Pominje se i ime Kajrija Irvinga, kome se ne ostaje u Bruklinu. Amerikanac je već nego vreme nezadovoljan sa upravom Netsa, pa je nedavno tražio i trejd. Pojedini mediji pišu kako bi uskoro mogao da pojača Maverikse, ali je pitanje da li će Dalas platiti veliku svotu novca za igrača, koji je poznat po rušenju klupske discipline.
 

Standings provided by Sofascore