NBA

Plej-in turnir NBA lige na TV Arena sport: Derozen se sveti Torontu, Nju Orleans oslabljen na Oklahomu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

12.04.2023 18:20
Plej-in turnir NBA lige na TV Arena sport: Derozen se sveti Torontu, Nju Orleans oslabljen na Oklahomu Tanjug/AP Photo/Nam Y. Huh

Košarkaši Lejkersa i Atlante obezbedili su plasman u plej-of NBA lige, a šansu za mesto u doigravanju, tražiće večeras i ostali učesnici plej-in turnira.

Najpre će od 01:00 čas iza ponoći snage odmeriti Toronto i Čikago (Arena 1 Premium), dok nas u nešto kasnijem terminu, na istom kanalu, očekuje okršaj Nju Orleansa i Oklahome (03:30, Arena 1 Premium).

S obzirom da je ovo duel devetih i desetih timova u NBA ligi, pobednici ovih mečeva igraće sa poraženim ekipama iz sinoćnih mečeva, a to su Majami i Minesota, dok će gubitnici završiti sezonu.

Pobednik susreta Toronto-Čikago, sastaće se sa Majamijem u narednom kolu plej-ina, dok će Minesota na Zapadu čekati pobednika susreta Nju Orleans-Oklahoma. 

TORONTO - ČIKAGO

Ligaški deo sezone Bulsi su završili na 10. mestu Istoka sa učinkom 40-42, dok su Reptorsi na poziciji iznad (41-41). Tokom regularnog dela NBA lige, ove ekipe odigrale su tri susreta, a Toronto je slavio u dva navrata, i to oba puta na domaćem terenu, što bi mogao da bude i presudan detalj u večerašnjem duelu. Oči javnosti najviše će biti uprte u Demara Derozena, nekadašnjeg igrača Reptorsa, koji će se po prvi put sresti sa bivšim klubom u postsezoni, otkako je trejdovan iz Toronta 2018. godine. Prema navodima američkih medija, iskusni bek raspoložen je da se dokazuje Reptorsima i nema sumnje da se pored Nikole Vučevića i Zeka Lavina, najviše očekuje od momka iz Komptona, koji je u dresu kanadskog tima proveo gotovo deset godina u periodu od 2009. do 2018. 
 

 

 


NJU ORLEANS - OKLAHOMA

Posle teške povrede talentovanog Četa Holmgrena na startu sezone, retko ko je mogao da očekuje Oklahomu u borbi za plej-of. Međutim, uprkos kadrovskim problemima, Tanderi su imali odličnu sezonu, a na krilima fantastičnog Šaja Gildžes-Aleksandra, zauzeli su 10. mesto Zapadne konferencije sa učinkom 40-42. Sa druge strane, Pelikansi su praktično bez pomoći prve zvezde, Zajona Vilijamsona, uspeli da dođu do devete pozicije (42-42), a prva prepreka ka plej-ofu biće im ekipa, koju su prethodno pobedili tri puta ove sezone, dok su jedini poraz u međusobnim duelima zabeležili prošlog meseca. Valja napomenuti da će Vilijamson i Si Džej Mekalum ovaj susret presedeti na klupi, a u njihovom odsustvu Pelikansi će uglavnom oslanjati na učinak Brendona Ingrama.

Plej-in turnir NBA lige trajaće od od utorka do petka, dok će plej-of početi u subotu i trajaće sve do sredine juna, kada ćemo znati novog šampiona. Sve utakmice u doigravanju prenosiće TV Arena sport.