NBA

Adetokumbo 2020. hteo da završi karijeru: Razgovori sa savetnikom su mi mnogo pomogli

komentari (0)

Izvor: Tanjug

12.04.2023 12:51
Adetokumbo 2020. hteo da završi karijeru: Razgovori sa savetnikom su mi mnogo pomogli Tanjug/AP Photo/Jeffrey Phelps

Grčki košarkaš, Janis Adetokumbo, izjavio je danas da je tokom 2020. godine razmišljao o završetku karijere, prenosi Basketnjuz.

Grčki centar je 2021. godine osvojio titulu sa Milvokijem, dok je 2019. i 2020. osvojio nagradu za najkorisnijeg igrača NBA lige:

"Igranje ovde je veliki pritisak. Prolazim kroz to. Da biste bili najbolji, morate da igrate kao najbolji. Morate da vežbate kao najbolji. Morate da se nosite. kao najbolji. Što nije lako. Koliko god ljudi govorili da se dobro nosim s tim jer je to moja ličnost. Teško je, 2020. godine sam bio spreman da odem iz igre. Ako me nešto ne čini srećnim, ja to ne radim. Ne želim to da radim. Samo ću ostati kod kuće, ostati sa svojom decom, ostati sa svojom porodicom i pokušati da budem srećan. Nije me briga", istakao je grčki centar.

Tokom leta 2020. godine Adetokumbo je potpisao petogodišnji ugovor sa Baksima od 228,2 miliona dolara:

"Nastavio sam da razgovaram sa savetnikom. On mi je mnogo pomogao. Ne samo da sam bolji košarkaš i da sam mogao da se nosim sa tim, već da sam bio bolji partner, bolji otac, bolji brat i bolji sin. Bolja osoba. Nisam zatvoren u sebe, mogao sam da dam ljudima ono što osećam. Zato što sam u jednom trenutku pokušavao da pobegnem od svih. A to nisam ja. Veoma sam društven. Volim da komuniciram sa drugim ljudima", izjavio je Adetokumbo.