NBA

Janis Adetokumbo o MVP tituli: Ne želim da me deca gledaju kako kukam za tu nagradu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.04.2023 18:36
Janis Adetokumbo o MVP tituli: Ne želim da me deca gledaju kako kukam za tu nagradu Tanjug/AP Photo/Morry Gash

Zvezda Milvokija Janis Adetokumbo prokomentarisao je ovogodišnju MVP trku, gde će se za titulu najkorisnijeg igrača NBA lige boriti sa Nikolom Jokićem i Džoelom Embidom.

Tokom proteklih nedelja, ime nekadašnjeg dvostrukog MVP-ja se ne pominje često po američkim medijama, bar, kada je u pitanju trka za trofej "Majkla Džordana". Prednost se sve više daje asevima Denvera i Filadelfije, koji su, po anketi ESPN-a, glavni kandidati za laskavo priznanje, a toga je svestan i grčki reprezentativac. Međutim, on se ne slaže sa glasačima.

"Ne želim više ikada da stvorim narativ o radu koji ulažem u sebe i u ovaj sport. To će mi možda naškoditi, pošto verujem da sam poslednjih pet godina MVP ove lige", rekao je Adetokumbo za "Bleacher report".
 

 

 

Grčki košarkaš osvajao je MVP nagrade 2019. i 2020. godine, a ove sezone verovatno igra još bolje, gde u proseku beleži 31.1 poena, uz 11.8 skokova i 5.7 asistencija po utakmici.

"Da li želim da budem MVP treći put? Naravno da želim. Ekstremno sam takmičarski nastrojen, pokušavam da svoj tim učinim plaćenim – za to sam ovde, za to sam plaćen. Te dve sezone kada sam osvojio nagradu, to su bile moje najlošije sezone u poslednjih pet godina, pogledajte statistiku. Ali nema veze, probao sam da izbegnem taj razgovor po svaku cenu. Neću da mi deca vide oca kako kuka zbog nagrade, neću da je osvojim na taj način", zaključio je Adetokumbo.

Tim iz Viskonsina završio je regularni deo sezone na vodećem mestu Istočne konferencije sa 58 pobeda i 24 poraza, što je ujedno i najbolji učinak u ligi.