NBA

Dalasu jesu potrebne promene, ali ne želim da napustim klub: Luka Dončić demantovao navode medija

komentari (0)

Izvor: Tanjug

10.04.2023 10:20
Dalasu jesu potrebne promene, ali ne želim da napustim klub: Luka Dončić demantovao navode medija Tanjug/AP Photo/Gareth Patterson

Košarkaš Dalasa i slovenački reprezentativac Luka Dončić demantovao je da će na kraju sezone da napusti Maverikse, prenose američki mediji.

Pojedini mediji su preneli da je Dončić nezadovoljan politikom kluba i da je zapretio odlaskom iz Dalasa ako Maveriksi ne angažuju pojačanja do početka nove sezone. Dalas je ostao bez plej-ina i plej-ofa, pošto je regularni deo sezone u NBA ligi završio na 11. mestu na tabeli Zapadne konferencije sa 38 pobeda i 44 poraza.

Čelnici Dalasa su dve utakmice pre kraja regularnog dela sezone odlučili da odustanu od borbe za plej-in kako bi zadržali svoj izbor na predstojećem NBA draftu.

"Dogovorili smo se, ali nije mi se svidelo. Nisam rekao da želim da napustim Dalas, to sam negde pročitao. Neko je rekao da želim da odem, a to nisam ja. Srećan sam u Dalasu, nema razloga za brigu", rekao je Dončić.

Slovenački košarkaš je istakao da očekuje promene u ekipi Dalasa kako bi tim iz Teksasa bio konkurentan za titulu naredne sezone.

"Nešto mora da se promeni, to je sigurno. Prošle sezone smo stigli do finala Zapadne konferencije, tada sam bio oduševljen atmosferom u ekipi", dodao je Dončić.

Slovenački reprezentativac je ove sezone prosečno postizao 32,4 poena i imao je 8,6 skokova i osam asistencija po utakmici.