Nikola Jokić

Istorijska noć za Denver: Memfis izgubio od Nju Orleansa, Nagetsi sezonu završavaju kao prvi na Zapadu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.04.2023 08:01
Istorijska noć za Denver: Memfis izgubio od Nju Orleansa, Nagetsi sezonu završavaju kao prvi na Zapadu Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Košarkaši Denvera i matematički su obezbedili prvu poziciju na tabeli Zapadne konferencije pred početak plej-ofa i to prvi putu klupskoj istoriji.

Da ostvare ovaj istorijski uspeh Nagetsima su mnogo pomogli prvotimci Nju Orleansa koji su savladali Memfis 138:131 i tako Grizlije ostavili i bez teoretske šanse da u foto finišu regularnog dela sezone preotmu timu iz Kolorada čelnu poziciju pred start doigravanja.

Nije Memfisu pomoglo ni to što je Džaren Džekson Junior postigao 40 poena u duelu protiv Pelikansa jer pored sebe nije imao još raspoloženih saigrača, dok su u redovima pobedničke ekipe Trej Marfi, Herbert Džons i Si Džej Mekalum imali preko 30 ubačenih poena.

Denver do kraja regularnog dela ima da odigra još tri utakmice, protiv Finiksa i Jute u gostima, odnosno Sakramenta kod kuće, a veliko je pitanje koliku će minutažu trener Majkl Meloun dati Nikoli Jokiću, budući da te utakmice nemaju nikakav takmičarski značaj, a u nekoliko navrata je naglasio da želi da ga odmori za plej-of.

To praktično znači da bi srpski reprezentativac i dvostruki uzastopni MVP lige mogao da ostane bez još jednog ovakvog priznanja koje bi u tom slučaju gotovo izvesno pripalo Džoelu Embidu.

Veče za nama donelo je mnogo uzbuđenja na parketima NBA lige, ali je

LA Klipersi su u gradskom derbiju bili bolji od LA Lejkersa i to 11. put u nizu i time verovatno obezbedili plasman u plej-of, dok je Atlanta bez povređenog Bogdana Bogdanovića bila bolja od Vašingtona 134:116, pa će kroz plej-in pokušati da se domognu borbe za titulu.

NBA liga

Detroit – Bruklin 108:123
Indijana – Njujork 129:138
Atlanta – Vašington 134:116
Boston – Toronto 97:93
Milvoki – Čikago 105:92
Nju Orleans – Memfis 138:131
Dalas – Sakramento 123:119
LA Klipers – LA Lejkers 125:118