NBA

Ima li razloga za brigu? Džamal Marej ne razmišlja o novom ugovoru sa Denver Nagetsima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.07.2024 11:29
Košarkaš Denvera Džamal Marej nije hteo da govori o novom ugovor Tanjug/AP Photo/Jack Dempsey
Košarkaš Denvera Džamal Marej nije hteo da govori o novom ugovor

Proteklog meseca američki mediji preneli su vest da će Džamal Marej produžiti ugovor sa Denver Nagetsima, ali do nastavka saradnje još uvek nije došlo. Novi ugovor na čekanju je verovatno zbog planiranih letnjih pojačanja franšize iz Kolorada, a kada će svoj red dočekati kanadski reprezentativac, nije poznato. 

On je u razgovoru sa medijima rekao da trenutno fokusiran na pripreme za predstojeće Olimpijske igre u Parizu i da nije voljan da priča o novom ugovoru, prema kojem bi trebao da inkasira 209 miliona dolara za naredne četiri godine.

"Trenutno sam sa reprezentacijom, igram za Kanadu, tako da ne razmišljam o tome", rekao je Marej američkim medijima, što je podiglo malu uzbunu u Koloradu.

Kanadski reprezentativac nalazi se u poslednjoj godini ugovora sa Denverom, u kojoj bi trebalo da zaradi 36 miliona dolara. Do sada je od Nagetsa zaradio nešto manje od 160 miliona dolara, dok je, poređenja radi, u ruki sezoni imao godišnju platu od 3.6 miliona.

Tokom regularnog dela sezone, Marej je odigrao 59 mečeva, gde je u proseku beležio 21 poen, uz četiri skoka i šest asistencija. Pored našeg Nikole Jokića, on je najvredniji igrač Denvera i nema sumnje da će, bez obzira na buduća pojačanja, uprava kluba napraviti prostor u "seleri kepu" za njegova primanja.

Kanadski reprezentativac potpisao je 2019. godine maksimalan ugovor sa Nagetsima vredan 170 miliona dolara.