NBA

Brat Majkla Portera priznao krivicu na sudu: Zbog nezakonitog klađenja bi mogao da završi u zatvoru

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.07.2024 08:05
Bivši košarkaš Toronto Reptorsa, Džontej Porter pred zatvorom Christopher Katsarov/The Canadian Press via AP, File
Bivši košarkaš Toronto Reptorsa, Džontej Porter pred zatvorom

Bivši košarkaš Toronto Reptorsa, Džontej Porter, pozatiji kao brat NBA zvezde Majkla Portera mlađeg, izjasnio se kao kriv na saslušanju kod Federalnog sudije u Njujorku na optužbe za prevaru. Zbog nezakonitog klađenja, ranije ove godine Amerikanac je uhapšen pa potom izbačen iz NBA lige, a sada bi mogao da završi iza rešetaka.

Kako tvrde američki mediji, Džontej Porter priznao je krivicu, da bi uz kauciju od 250.000 dolara koju su platili njegova majka i devojka, pušten da se brani sa slobode. Naredno saslušanje zakazano je za sredinu decembra.

Podsetimo, on je zbog niza prevara, "kladeći se na sebe", prisvojio 1.1 milion dolara u periodu od januara do marta ove godine. A, nakon što su njegove malverzacije isplivale na videlo, NBA liga odlučila je da ga doživotno suspenduje.

Imajući u vidu na nultu toleranciju američke vlade na prevare, Džontej Porter susreće se sa velikim problemom, a prema navodima tamošnjih medija, "zatvor mu ne gine"! Kako tvrdi Atletik, Portera čeka ga od 10 do 12 meseci iza rešetaka, dok bi u najgoru ruku mogao da dobije 20 godina zatvora, što je ujedno i maksimalna kazna propisana za ovaj zločin.

 

 

Ipak, bar prema rečima američkih novinara, prva opcija je realnija za Portera, koji je zbog nagomilanih kockarskih dugova, pokušao da povrati deo novca na nezakonit način.

Podsetimo, on je tokom svoje četvorogodišnje NBA karijere zaradio nešto manje od 3 miliona dolara, dok je u protekloj sezoni inkasirao svega 400.000. Zbog toga se i odlučio na ovaj korak, a za svega dva meseca početkom godine zaradio je više na kladionici nego u prethodne dve sezone igrajući košarkašu.

On je postao prvi aktivan igrač da je izbačen iz NBA lige zbog klađenja još od 1954. godine i slučaja "Džek Molinas."