NBA

(FOTO) Nikola Topić se biranim rečima oprostio od Crvene zvezde

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.07.2024 22:55
Nikola Topić oprostio se od Crvene zvezde Tanjug/(AP Photo/Julia Nikhinson
Nikola Topić oprostio se od Crvene zvezde

Srpski košarkaš Nikola Topić oprostio se od Crvene zvezde nakon što je odlučio da nastavi karijeru u Americi. Mladi bek/plejmejker izabran je nedavno kao 12. pik na draftu, a na veliku scenu NBA lige stigao je u dresu Oklahome Tandera, gde bi u naredne četiri godine trebalo da inkasira 24 miliona dolara (10 miliona zagarantovano za prve dve sezone).

Nikola Topić nije se mnogo naigrao u Zvezdi. Zbog brojnih povreda, sin legendarnog Milenka Topića nije dobio pravu priliku na Malom Kalemegdanu, a od bivšeg kluba oprostio se biranim rečima.

"Košarka je sastavni deo mog života, oblikovala me je i učinila čovekom koji nikada ne odustaje i koji daje celog sebe za svoj tim. Crvena zvezda mi je pružila priliku da radim ono što najviše volim. Dala mi je šansu da pokažem šta umem, da steknem prijatelje za ceo život, učim od najboljih i sve to igrajući za klub koji volim", napisao je Topić na svom Instagramu uz nekoliko fotografija u crveno-belom dresu. 

 

 

Momku kojem se često prepisuje svetla budućnost zahvalio se potom upravi i navijačima na velikoj podršci.

"Hvala upravi kluba, svim trenerima, kondicionim trenerima, fizioterapeutima i doktorima. Hvala mojim saigračima koji su mi verovali i dali šansu da pružim svoj doprinos na terenu, čak i kad sam bio najmlađi u timu, nisu dozvolili da to osetim i hvala im na tome. Hvala navijačima, kao jedan od vas, veoma sam srećan što ste me prihvatili i bodrili kroz najteže trenutke u mojoj karijeri. Vaša podrška je bila moj pokretač i na tome sam vam beskrajno zahvalan", napisao je mladi košarkaš.

Pored Crvene zvezde, Nikola Topić igrao je i za Slodes, OKK Beograd i Megu, dok će u Oklahomi verovatno dobiti šansu nakon što sanira povredu kolena i prođe "obaveznu školu" Razvojne lige.