NBA

Nikola Topić: Za godinu dana ću biti spremniji za sve ovo

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.07.2024 10:55
Nikola Topić je istakao kako će za godinu dana biti spremniji za sve što NBA donosi Profimedia
Nikola Topić je istakao kako će za godinu dana biti spremniji za sve što NBA donosi

Srpski košarkaš, Nikola Topić je nedavno i zvanično predstavljen u Oklahoma Siti Tanderu. Srpski plejmejker će nastaviti da nosi broj 44, a klub je razgovarao sa njim kako bi ga bolje predstavio navijačima.

Topić je izabran kao 12. pik na draftu. Da nije bilo povrede i da je igre iz Mege preneo u dres Crvene zvezde, projekcije su govorile da je mogao biti i među prvih pet pikova. Ipak, povreda je imala veliki uticaj na to, kao i na njegovu karijeru.

Doskorašnji igrač kluba sa Malog Kalemegdana će zbog povrede ligamenata kolena propustiti narednu sezonu. U Oklahomi nisu imali problema sa tim, jer su identičnu situaciju imali sa Četom Holmgrenom koji je tek u drugoj sezoni odigrao prve minute u dresu Tandera i odmah postao jedan od lidera ekipe.

 

 

Upravo je o tome pričao i Topić u klupskom podkastu Oklahome.

"Loše je što ću propustiti praktično čitavu sezonu, ali da, imaće to i svoje pozitivne strane. Imaću čitavu godinu za dizanje tegova, za dobru ishranu, za učenje o NBA generalno. Za godinu dana ću sigurno biti spremniji za sve ovo", istakao je srpski košarkaš.

Nikolin otac, Milenko, je legenda srpske košarke. Topić mlađi je objasnio koliko mu on znači u karijeri.

"On me je naučio suštini. Sa mnom je delio ljubav prema košarci, uvek smo imali košarkašku loptu u kući, šutirao sam na koš stalno. Mnogo je važan za moj košarkaški put", rekao je talentovani organizator igre.

Topić je opisao i kako je doživeo prvi ulazak u "Ford Centar" u Oklahomi.

"Kada sam bio mlađi gledao sam kako u ovoj dvorani igraju Kevin Durent, Rasel Vestbruk, Džejms Harden i Pol Džordž, a sada sam ovde i to je neverovatno. Atmosfera u dvorani ume da bude naelektrisana u plej-ofu, video sam i kancelarije kluba, impresivno je videti kako sve to ovde funkcioniše", rekao je Topić.