NBA

Hjuston otpustio Marjanovića: Srbin profitirao iz otkaza pa dobio novi angažman

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.02.2023 19:34
Hjuston otpustio Marjanovića: Srbin profitirao iz otkaza pa dobio novi angažman MN Press

Tokom uzbudljivog, poslednjeg dana prelaznog roka u NBA ligi, Boban Marjanović dobio je otkaz u Hjustonu, međutim franšiza iz Teksasa još uvek nije raskrstila puteve sa srpskim centrom.

Naime, Roketsi su morali da otpuste bivšeg igrača Mege, kako bi napravili mesta u ekipi za Denija Grina Džona Vola, koji su iz LA Klipersa došli u Hjuston u zamenu za Erika GordonaMarjanović je dobio otkaz, ali uprava kluba planira ponovo da angažuje, posle čega će dobiti dodatnih miliona evra, na već postojećih 3.5 miliona po sezoni, koje mu sleduju iz prethodnog ugovora.

Bivši centar Dalasa bi time postao neograničeno slobodan agent, čime bi sa većom lakoćom mogao da bira novi klub u budućnosti. Srpski košarkaš je već sedam godina u NBA ligi, gde je mahom ulazio sa klupe. Situacija ništa nije bolja ni ove sezone u Roketsima, gde je priliku dobio na 17 utakmica. Za to vreme provodio je četiri minuta na parketu, a u proseku je beležio 4.2 poena uz 1.5 skok po meču.

Marjanović je počeo karijeru u Hemofarmu 2006. godine, a tokom bogate karijere nosio je i dresove CSKA iz Moskve, Žalgirisa, Mege, Crvene zvezde, San Antonija, Detroita, Klipersa, Filadelfije, Dalasa i Hjustona.