NBA

Džej-Džej Redik promovisan u Los Anđelesu: Lejkersi predstavili novog trenera

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.06.2024 10:25
Novi trener LA Lejkersa Džej-Džej Redik govorio na konferenciji za medije AP Photo/Damian Dovarganes, File
Novi trener LA Lejkersa Džej-Džej Redik govorio na konferenciji za medije

Novi trener LA Lejkersa Džej-Džej Redik (40) obratio se javnosti nakon što je promovisan za novog šefa struke "jezeraša".

Bivši košarkaš koji je u NBA ligi proveo 15 sezona, preuzeo je klupu Lejkersa posle odlaska Darvina Hama. Ovo će mu biti prvi trenerski angažman u karijeri, a sa franšizom iz Los Anđelesa potpisao je četvorogodišnji ugovor vredan osam miliona dolara po sezoni.

"Nikada nisam do sada trenirao NBA tim, ne znam da li znate to?", našalio se Redik na promociji i objasnio kako je došlo do ideje da se upusti u trenerske vode.

"Znao sam posle razgovora sa Toronto Reptorsima prošle godine da želim da budem NBA trener. Tako sam prošlu godinu proveo dosta vremena razgovarajući sa trenerima, generalnim menadžerima, prčkajući po njihovim mozgovima. Osećao sam da je ovo ono što treba da budem", dodao je on.

Podkast koji je započeo u martu sa Lebronom Džejsom, biće odložen do daljnjeg.

"Za sada, a nadam se dugo, dugo vremena, ekskomuniciran sam iz tog prostora. Neće biti podkasta. Završio sam sa podkasom za sad".

 

 

Lebron Džejms, koji ima rok do 29. juna da prihvati poslednju godinu ugovora sa Lejkersima ili da postane slobodan agent, nije uticao na odluku Redika da preuzme "jezeraše".

"Nije mi dao nikakav savet. Lebron i ja nisam pričali o Lejkersima do utorka popodne, oko 30 minuta nakon što mi je ponuđen posao. I to je bilo namerno sa obe strane."

Bivši analitičar uzbuđen je zbog nove uloge u NBA ligi.

"Iskreno, želim da treniram Lejkerse. Želim da treniram tim. Ne želim ništa da odbacim. Želim da postanem veliki trener u NBA. I želim da osvajam titule. I želim da moji igrači maksimizuju svoje karijere. To je sve do čega mi je stalo."

Džej-Džej Redik potom je u još nekoliko navrata rekao da je srećan što se upustio u trenerske vode i da gleda na sastav Lejkersa, kao "jedan koji nije toliko daleko od tima šampionskog kalibra". 

Smatra da su šampionska očekivanja Lejkersa za narednu sezonu donekle, "razumna" i da će učiniti sve što je u njegovoj moći da napravi ekipu vredne 18. banera NBA lige.