NBA

Tejtum stavio prsten, pa postaje najplaćeniji košarkaš NBA

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.06.2024 07:43
Džejson Tejtum će postati najplaćeniji NBA košarkaš Tanjug/AP Photo/Charles Krupa
Džejson Tejtum će postati najplaćeniji NBA košarkaš

Džejson Tejtum je u šestoj sezoni stavio šampionski NBA prsten na ruku, vratio titulu Bostonu posle 16 godina. Sjajni košarkaš je prošao kroz 107 mečeva plej-ofa sa saigračem Džejlenom Braunom (MVP finala) do ostvarenja sna, a narednih dana prema pisanju ESPN trebalo bi da postane najplaćeniji košarkaš.

Tejtum bi trebalo da potpiše novi petogodišnji ugovor vredan 315 miliona dolara, što je za 11 miliona više od ugovora saigrača Brauna, potpisanog prošle godine. Petostruki Ol-star ima važeći ugovor na još dve godine. Trebalo je da postane slobodan agent 2025. ako odustane od poslednje godine ugovora za 37.000.000 miliona dolara. 

Iako je Braun bio MVP finala, mogao je mirne ruke taj individualni pehar da ode u ruke i Tejtumu jer je u plej-ofu imao prosek od 25,2 poena, 10,1 skok i 6,2 asistencije, a s obzirom na to da mu je tek 26 godina, Boston vrlo dobro zna zašto mu je na sto stavio 63 miliona dolara godišnje. U narednim sezonama Seltiksi će samo za plate udarnog tandema izdvajati godišnje preko 110 miliona evra.