NBA

Adam Silver najavio proširenje NBA lige: U opticaju su tri grada

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.06.2024 12:37
NBA liga bi mogla uskoro da dobije nove ekipe Tanjug/AP Photo/Charles Krupa
NBA liga bi mogla uskoro da dobije nove ekipe

NBA liga bi uskoro mogla da dobije još koju franšizu, jer je Adam Silver izjavio kako liga razmišlja o dugo najavljivanom proširenju.

Komesar najjače košarkaške lige na svetu je u razgovoru za "NBC Sports" istakao kako bi novi timovi mogli da se pojave u Sijetlu, Meksiko Sitiju ili Las Vegasu.

Takođe je i istakao da se čeka samo potvrda novog ugovora o medijskim pravima, kako bi liga i zvanično mogla da počne da radi na proširenju. Prema novom ugovoru, NBA bi po sezoni trebalo da zaradi 6,9 milijardi dolara!

"Moramo da razumemo kakvi su naši dugoročni odnosi sa medijima pre nego što krenemo u ekspanziju. Sada smo u procesu zaključivanja tih poslova, to će biti dugoročni ugovori. Nadam se da još nismo gotovi, ali oni će biti uspešni u smislu generisanja više novca za ligu i timove, a onda ćemo biti u poziciji da gledamo na ekspanziju. Nije predodređeno da se širimo, ali ima toliko potencijala i talenta širom sveta. Mislim da nema sumnje da će, vremenom, ova liga moći da izdrži još dva tima i postoji interesovanje za tržište, tako da ćemo, kada završimo naše medijske poslove, skrenuti pažnju na to", rekao je Silver.

 

 

Prvi čovek lige je i otkrio koji gradovi bi mogli da dobiju NBA franšizu.

"Bilo je nekih diskusija o potencijalnom povratku u Sijetl. Las Vegas je, bez sumnje, veoma zainteresovan za tim. Jednog dana Meksiko Siti. Međutim, postoji mnogo drugih gradova u SAD i Kanadi koji su nam se obratili da nam kažu da bi bili zainteresovani", istakao je Silver.

NBA je poslednji put dobila novi tim 2004. godine, kada je Šarlot dobio ekipu u najjačoj ligi sveta. Trenutno postoji 30 franšiza u NBA ligi, dve manje u odnosu na NFL i NHL.