NBA

Dres Kobija Brajanta prodat za 5,8 miliona dolara: To je treći najskuplji deo opreme u istoriji

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.02.2023 12:15
Dres Kobija Brajanta prodat za 5,8 miliona dolara: To je treći najskuplji deo opreme u istoriji Tanjug/AP Photo/Kevin Sullivan/The Orange County Register

Dres tragično nastradalog košarkaša LA Lejkersa Kobija Brajanta prodat je na aukciji za 5,8 miliona dolara, saopštili su američki mediji.

U pitanju je deo opreme koju je legendarni košarkaš nosio tokom sezone 2007/2008 u kojoj je bio proglašen za najboljeg igrača regularnog dela prvenstva.

Ovaj dres se poslednji put na aukciji našao pre tačno deset godina i tada je njegova cena bila 18.678 dolara, ali je nakon njegove tragične pogibije u padu helikoptera 2020. godine ona drastično skočila.

Inače, ovo je treći najskuplji deo opreme ikada prodat, a skuplji od njega su bili samo dresovi Majkla Džordana i Dijega Armanda Maradone.

Dres Čikago Bulsa koji je najbolji košarkaš svih vremena nosio u finalu NBA lige 19998. godine je prodat za 10.1 milion evra, dok je onaj u kojem je legendarni Argentinac postigao gol "Božijom rukom" na Mundijalu 1986. godine dostigao cenu od 9,28 miliona.

Krajem januara na aukciji je prodat i dres Lebrona Džejmsa za 3.7 miliona evra, ali  se procenjuje da će onaj u kojem je pre nekoliko dana postao najbolji strelac NBA lige u istoriji premašiti i cenu Džordanovog dresa.