NBA

Pesničenje u NBA završeno isključenje petorice: Haos na meču Minesote i Orlanda

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.02.2023 12:17
Pesničenje u NBA završeno isključenje petorice: Haos na meču Minesote i Orlanda Tanjug/AP Photo/Abbie Parr

Orlando je kao gost pobedio Memfis, ali ovaj duel neće ostati upamćen po "magičnim" košarkaškim potezima i igri na obe strane, već haosu koji je nastao zbog opšte tuče, koju su započela dvojica igrača – Mo Bamba i Ostin Rivers.

Promašaj Riversa za tri poena Bamba je propratio dobacivanjem iako je bio među rezervama, a onda je usledio haos. Košarkaš Minesote zadržao se kod klupe Orlanda posle šuta, očigledno nije mogao da istrpi prozivku i posle nekoliko razmenjenih reči došlo je do pesničenja. Vrlo brzo su se na parketu našli igrači i ostali članovi ekipa, pokušavajući da smire situaciju.

 

 


Striktna pravila očigledno nisu prekršili samo vinovnici tuče, jer su sudije pokazale čak pet isključujućih grešaka, a pored Riversa i Bambe meč je bio završen i za Džejdena Mekdenijelsa, Džejlena Sagsa i Torena Prinsa.

Mlađi nasrnuo na starijeg

Mo Bamba rođen je 12. maja 1998. u Njujorku, dok je Ostin Rivers stariji šest godina, rođen 1. avgusta 1992. u Santa Moniki.

Sin trenera Doka Riversa, Ostin objasnio je kako je došlo do incidenta.

"Pitao sam ga šta kog đavola radi, u tim trenucima stvari mogu da odu u dva pravca, nisam mislio da će doći do tuče. Ipak, kada se podigneš sa klupe tako brzo i podigneš ruke... Pokušao je da me udari, srećom, promašio je. Morao sam da se zaštitim", rekao je Rivers.

Utakmica je završena pobedom Orlanda 127:120.