NBA

"Spleš" braća se rastaju: Jedan od njih napušta Voriorse?

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

31.05.2024 17:50
Košarkaš Golden Stejt Voriorsa, Klej Tompson Tanjug/AP Photo/Nic Coury
Košarkaš Golden Stejt Voriorsa, Klej Tompson

Košarkaš Golden Stejt Voriorsa, Klej Tompson, mogao bi da napusti franšizu iz San Franciska ovog leta.

Tompson je deo velike trojke zajedno sa Stefom Karijem i Drejmondom Grinom koja je navijačima "ratnika" donela mnogo radosti u poslednjih deset godina, budući da su u tom periodu košarkaši Golden Stejta osvojili četiri šampionske titule iz šest finala.

Kako navode američki mediji, čelnici Voriorsa žele da zadrže Kleja, ali do sada ništa konkretno nisu uradili po tom pitanju, što je naravno legitimno, žele da sagledaju sve opcije, mada im ova situacija nije dobra reklama, budući da igrači u NBA ligi vole da vide kada timovi brinu o svojim legendama.

Tompson je sa druge strane, zainteresovan za promenu sredine ukoliko ga već ekipa koja ga je draftovala 2011. neće. Kao potencijalne destinacije za iskusnog beka pominju se Orlando, Filadelfija i Oklahoma.

Orlandu i Oklahomi bi doneo neophodno veteransko i šampionsko prisustvo, dok bi Filadelfiju možda podigao na sledeći nivo. Siksersi se muče već dugo da pronađu treću zvezdu koja bi im pomogla u pohodu na titulu.

Što se tiče Tompsonove karijere, pored četiri titule, pet puta je bio "Ol-star", osvojio je takmičenje u brzom šutiranju trojki, a dva puta je izabran u treću najbolju petorku lige.

Poslednjih godina ima problema sa povredama, ali ga oni nisu sprečile da ove sezone prosečno postiže 17,9 poena po utakmici.