NBA

Teodosić je mađioničar sa loptom, tako nešto nikada nisam video: Beverli u superlativu o bivšem saigraču

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.05.2024 13:19
Patrik Beverli polaže na obruču u duelu sa Indijanom Tanjug/AP Photo/Michael Conroy
Patrik Beverli polaže na obruču u duelu sa Indijanom

Košarkaš Minesote i jedan od najboljih defanzivaca NBA lige, Patrik Beverli, prisetio se perioda dok je delio svlačionicu sa Milošem Teodosićem, koga je u svom podkastu nazvao "mađioničarem sa loptom".

Nakon istaknute evropske karijere, Miloš Teodosić prešao je u NBA ligu 2017. godine, gde je dve sezone proveo u Klipersima. Za to vreme košarkaš Crvene zvezde, uslovno rečeno, žario je i palio po terenu. Doduše, možda ne u poenterskom smislu, koliko u drugim aspektima njegove igre. A, ubrzo po dolasku u Ameriku, kao i u Evropi, postao je poznat po svojim asistencijama.

Patrik Beverli se tako prisetio tog perioda dok je igrao sa Teodosićem u Olimpijakosu i Klipersima, izvojviši neke lepe reči za srpskog asa, a imao je i štošta lepo da kaže i za grčku legendu Teodorosa Papalukasa. 

"Pričam o jednima od najvećih umova koje sam ikada video. Teodoros Papalukas, mađioničar sa loptom. Miloš Teodosić, MVP Evrolige, mađioničar sa loptom. Nije samo da su pametni na terenu, već i u životu, ali vam pokazuju stvari na terenu za koje pomislite – čoveče, nikada ovo ne bih video", rekao je između ostalog Beverli.
 

 

 

Košarkaš Minesote, kome je uglavnom u NBA ligi poverena defanzivna rola, govorio je potom, kao i mnogo puta do sada, o razlikama evropske i američke košarke.

"U Evropi mentalitet igrača je da se pobedi utakmica, dok je u NBA ligi drugačija slika. Ovde, nekim noćima, imate igrače koji odmaraju kraj terena ili ne daju 100% na utakmicama zbog raznih problema, dok u Evropi svi igraju čvrsto i neće odsustvovati sa parketa ukoliko zaista nemaju neku ozbiljnu povredu", dodao je Beverli, koji je tri odigrao tri sezone u Evropi.