NBA

Minesota izbegla "metlu": Dončićev "tripl-dabl" nije bio dovoljan za plasman Dalasa u finale NBA lige

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.05.2024 08:03
Luka Dončić preuzeo odgovornost za poraz od Minesote Tanjug/AP Photo/Julio Cortez
Luka Dončić preuzeo odgovornost za poraz od Minesote

Košarkaši Minesote uspeli su da naprave brejk u četvrtoj utakmici finalne serije Zapadne konferencije NBA lige i tako izbegnu "metlu" protiv Dalasa, pa su ostali u igri za plasman u veliko finale - 105:100.

Timbervulfsi su u poslednjih pet minuta sve četiri odigrane utakmice ulazili sa prednošću, a samo su sinoć uspeli da je sačuvaju do kraja i ostvare prvu pobedu u ovoj rundi doigravanja.

Najzaslužniji zašto je to tako bio je Karl-Antoni Tauns koji je 20 od svojih 25 poena postigao u dugom poluvremenu, a Entoni Edvards je meč završio sa 29 poena, 10 skokova i devet asistencija.

 

 

"Tripl dabl" mu je izmakao za jedno dodavanje, što je, s druge strane uspeo da ostvari Luka Dončić sa jednim datim poenom manje, pet uhvaćenih lopti više i sa 10 pravovremenih proigravanja saigrača.

Slovenac je na terenu proveo 40 minuta i iz igre je pogodio baš skromnih sedam od 21 upućenog šuta, za tri poena je šutirao u 11 navrata i pogodio samo četiri puta, a "prodao" je i tri lopte.

"Ovaj poraz je na moju dušu.Ušao sam u meč bez dovoljno energije. Rekao sam da je Minesota ozbiljna ekipa i da ne sme da bude nikakavih opuštanja i to se pokazalo kao tačno. Oni su uspeli da smanje u seriji, ali mi i dalje imamo prednost i moramo da se konsolidujemo i pokušamo da već u narednom meču rešimo pitanje pobednika", rekao je Dončić.

Peti meč finalne serije Zapadne konferencije NBA lige na programu je 31. maja u 02.30 u Minesoti, uz direktan prenos na kanalu TV Arena 1 Premium.

 

Cup tree provided by Sofascore