NBA

Doničić: Ko je vređao Gobera? Ja! Ma ne, govorio sam nešto ...

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.05.2024 08:59
Luka Dončić, pohvalio je i mladog saigrača Tanjug/AP Photo/Nate Billings
Luka Dončić, pohvalio je i mladog saigrača

Trojkom tri sekunde pre kraja meča, Luka Dončić je doneo Dalasu pobedu protiv Minesote. Slovenac je završio meč sa 32 poena, 13 asistencija i deset skokova, čime je došao do petog tripl-dabla. 

Dončić je u poslednjem napadu za Dalas, napao Gobera, koji na širokom prostoru nije tako dobar kao pod košem. Uspeo je Slovenac da sa četiri driblinga izbaci Francuza iz ravnoteže i neometano šutne za novu pobedu i vođstvo u seriji od 2:0.

 

 

Posle još jedne odlične partije Dončić se osvrnuo upravo na tu akciju.

"Ništa ne odlučujem pre akcije, gledam šta će mi odbrana doneti. Nije bio dogovor da idemo na šut za pobedu, ali sam znao da moram da dođem na omiljeno mesto i šutirati. Imam samopouzdanje i to je to. Rekao sam Lajvliju da dođe u blok, znao sam da će me Gober preuzeti, to smo i želeli", rekao je Luka Dončić, najbolji akter meča.

Imao je posle ove akcije i poruku (u vidu psovke) za Francuza, Dončić, mada o tome nije želeo mnogo da priča. Predočili su novinari posle utakmice Slovencu da su mu pročitali sa usana šta je rekao, ali se nije dao.

"Ko je to rekao? Ja? Ne, govorio sam nešto na svom jeziku".

 

 

Posle trojke Dončića, Naz je imao priliku da vrati istom merom. Objasnio je Dončić i šta je pomislio kada je video gde leti lopta.

"Nisam razmišljao o tome, skoro sam se onesvestio".

Pohvalio je Dončić i saigrače, posebno Lajvlija, dok su ga ostali "ispratili" tek od treće četvrtine. 

"Ludo je koliko je dobar. Ne bi trebalo zaboraviti da je on ruki. Napravio je ne jedan, ne dva, nego tri koraka napred ove sezone. Ima ogroman potencijal i srećni smo što smo ga izabrali na draftu".

 

 

Dončić još nikad nije došao ovako daleko u NBA doigravanju. 

"Pobedili smo na dve utakmice, od četiri koliko na treba. Moramo glavom ostati samo u trećoj utakmici, ne bi trebalo da gledamo dalje u budućnost od ovoga", zaključio je Dončić.