NBA

Dončić trojkom tri sekunde pre kraja meča presudio Minesoti

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

25.05.2024 07:52
Luka Dončić, košarkaš Dalasa Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill)
Luka Dončić, košarkaš Dalasa

Dalas predvođen sjajnim Lukom Dončićem, stigao je i do druge pobede 109:108 protiv Minesote u finalnoj seriji plej-ofa Zapadne konferencije.

Kada je već izgledalo da će doći do izjednačenja u seriji, usledila je trojka reprezentativca Slovenije, tri sekunde pre kraja meč sa opšte oduševljenje na tribinama.

Ipak, ostavio je Dončić dovoljno vremena gostima za novi napad, ipak, na drugoj strani za tri poena nije bio precizna Naz Rid, pa do brejka Minesote nije došlo. 

 

 

Luka Dončić je još jednom pokazao da je "motor" tima iz Dalasa, ako se uopšte i sumnjalo u to. Duel sa Minesotom je završio sa 32 poena, 13 asistencija i 10 skokova.

Odlično je osim Dončića u timu Dalasa igrao i Kajri Irving koji je u poslednjoj četvrtini uspeo da postigne čak četiri trojke, a meč je završio sa 20 poena, uz šest asistencija i četiri skoka.

 

 

Na drugoj strani, kod Minesuote Rid je bio najefikasniji sa 23 poena, a pratio ga je Edvards sa 21.

Ipak, početak meča nije izgledao baš najbolje za Luku i saigrače. Dalas je jurio razliku rivala, koja je u jednom trenutku iznosila i 18 koševa.

Osim raspoloženog Dončića, ostali igrači domaćeg tima nisu bili tako precizni, međutim sve se preokrenulo u trećoj četvrtini, kada je usledila serija Dalasa od 11:0. Rid je uspeo da prekine ovu seriju, ali nije to bilo dovoljno. Već je Dalas bio ušao u pobednički ritam.

Inače, meč je obeležio nesportski potez Rudija Gobera, koji je pesnicom u jednom napdau zaustavio Dončića, međutim imao je Slovenac šta da mu poruči posle odlučujuće trojke za trijumf.

 

Naredna utakmica igra se u ponedeljak u 02.00, a zatim sredu u 02.30, na terenu Dalasa.

U finalu Istočne konferencije Boston vodi sa 2:0 protiv Indijane.