Nikola Jokić

Džoel Embid ponovo gleda u leđa Nikoli Jokiću u nikad neizvesnijoj MVP trci

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.03.2023 18:12
Džoel Embid ponovo gleda u leđa Nikoli Jokiću u nikad neizvesnijoj MVP trci Guliver/AP Photo/Derik Hamilton

NBA liga objavila je danas listu kandidata koji se bore za titulu najkorisnijeg igrača takmičenja, a prema poslednjim informacijama, Nikola Jokić prestigao je Džoela Embida u MVP trci. 

As Denvera je tako nakon dve nedelje, ponovo glavni kandidat za trofej "Majkla Džordana", dok je košarkaš Filadelfije, uprkos zapaženim rezultatima u protekle dve sedmice, pao na drugu poziciju u MVP trci. Prema trenutnom poretku treći je Janis Adetokumbo iz Milvokija, odmah iza njega je Džejson Tejtum (Boston), a Top 5 listu upotpunio je i Domantas Sabonis, koji je nakon punih 16 godina odveo Sakramento u plej-of.

Ipak, uprkos solidnim šansama Jokića da i po treći put u nizu osvoji ovo laskavo priznanje, nedavna anketa ESPN-a, dala je prednost Embidu ispred Srbina. Rezultati ankete objavljeni su u četvrtak, gde je obelodanjeno da je Kamerunac blagi favorit u odnosu na Jokića, što potvrđuju i glasovi novinara, koji su Embida častili sa 790 bodova, dok je Jokić sakupio dva manje.

 

 

Oba košarkaša imaju zavidnu sezonu iza sebe, pa će se osim generalnog plasmana klubova na kraju ligaškog dela sezone, odlučivati i individualni učinak MVP kandidata.

Jokić ove sezone prosečno beleži 24.9 poena, 11.9 skokova i 9.9 asistencija po utakmici uz odlične procente šuta iz igre (68 odsto za dva, 39 odsto za tri, 82 odsto penali).

Sa druge strane, brojke Embida ništa nisu slabije, naprotiv. Mnogi američki analitičari dali su prednost Kameruncu zbog svojih odličnih defanzivnih sposobnosti, a kada se na to sve doda 33.2 poena u proseku, uz 10.2 skoka i 4.2 asistencije, jasno je da će ovogodišnja MVP trka biti možda najneizvesnija u istoriji NBA lige.