NBA

Braun ostvario rekord karijere u plej-ofu i vodio Boston do pobede nad Indijanom: Seltiksima dva trijumfa nedostaju za veliko finale NBA lige

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.05.2024 08:03
Džejlen Braun Tanjug/AP Photo/Steven Senne
Džejlen Braun

Prvotimac Bostona, Džejlen Braun bio je nerešiva enigma za košarkaše Indijane u drugoj utakmici finalne serije Istočne konferncije NBA lige i tako doneo svom timu prednost od 2:0 - 126:110.

Seltiksi su imali zaostatak u prvoj deonici, a onda su napravuli seriju 20:0 u kojoj je Braun ubacio tačno polovinu koševa, a kasnije je stigao i do rekorda karijere kada je plej-of u pitanju.

Meč je završio sa 40 datih poena, pet uhvaćenih lopti i dve asistencije, što mu je donelo indeks korisnosti 18 i dokazao je da mu je mesto među 15 najboljih igrača NBA lige i da je greška što nije uvršten u jednu od prve tri petorke lige.

 

 

"Nije njega izbacilo iz takta to što nije u jednoj od tri izabrane petorke, već ga je samo motivisalo da pokažemo koliko vredi. On vrlo dobro zna koliko je koristan za ekipu i radio je ono što najbolje ume. Stavio se u službu tima i predvodio ga do do važne pobede", rekao je posle meča trener Seltiksa, Džoe Mozli, a njegove reči je potvrdio i sam Braun:

"Ekipa se nalazi na dve utakmice od plasmana u veliko finale NBA lige i zaiste nemam vremena da mislim o individualnim dostignućima. Moramo svi da budemo koncentrisani na ono šta nas očekuje i nastavimo da igramo ovako dobro."

Džjson Tejtum i Derik Vajt su ubacili po 23 poena, a Džru Holidej je imao "dabl-dabl" učinak od 15 datih poena i 10 asistencija, dok je Paskal Siakam sa 28 poena bio najefikasniji u redovima Indijane koja če u u nedelju i utorak pokušati da se vrati u seriju pobedama na svom terenu.

Ono što je problem sa Pejserse jeste povreda Tajrisa Halibartona koji je na ovom meču postigao 10 poena pre nego što je u svlačionicu zbog iste povrede zadnje lože koja ga je u januaru na 10 mečeva odvojila od terena i neizvesno je hoće li biti spreman za ta dva duela.

 

Cup tree provided by Sofascore