NBA

Klivlend otpustio trenera posle ispadanja od Bostona: Mičel na izlaznim vratima?

komentari (0)

Izvor: Tanjug.rs

23.05.2024 22:05
Nekadašnji trener Klivlenda, Džej Bi Bikerstaf Guliver / AP Photo/John Raoux, File
Nekadašnji trener Klivlenda, Džej Bi Bikerstaf

Američki stručnjak Džej Bi Bikerstaf nije više trener Klivlend Kavalirsa, saopštio je danas klub iz NBA lige na zvaničnom sajtu. Bikerstaf (45) je smenjen posle četiri godine na klupi Kavsa posle rane eliminacije iz plej-ofa od Bostona rezultatom 1:4 u seriji.

Sad već bivši trener Klivlenda je na klupi Kavalirsa imao pozitivan skor u regularnom toku prethodne dve sezone, 170-159, ali negativan u dva vezana plej-ofa u kojima je klub igrao prošle i ove sezone, 6-11. Klivlend nije objavio ko bi mogao da nasledi Bikerstafa na mestu šefa struke.

 

 

Klivlend je dobar deo ove sezone imao velike probleme sa povredama u rosteru. Čak dve utakmice pomenute plej-of serije, Kavalirsi su odigrali bez zvezde tima, Donovana Mičela, koji je prethodvno dva meseca sa bolom u levom kolenu. 

Posle odlaska Bikerstafa, Mičel se nalazi na raskršću između produžetka ugovora sa svojom trenutnom franđizom, ili napuštanja projekta i nastavka u novoj sredini. Pored odlaska trenera, u NBA krugovima se pominjalo da među Kavalirsima vlada veoma loša atmosfera posle ispadanja. Navodno, Donovan i najveća mlada nada ekipe, Darius Garland, imali su poprilične nesuglasice, te je odlazak nekog od ova dva imena veoma moguć. 

Veoma je neverovatan rasplet razvoja Kavalirsa, koji su do pre samo godinu dana delovali kao najperspektivnija franšita najjačeg košarkaškog prvenstva sveta. Danas, to deluje potpuno drugačije.