NBA

Plej-of Niksa upitan posle povrede najboljeg košarkaša? Džulijus Rendl van terena do kraja ligaškog dela sezone

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.03.2023 16:49
Plej-of Niksa upitan posle povrede najboljeg košarkaša? Džulijus Rendl van terena do kraja ligaškog dela sezone Tanjug/AP Photo/Mary Altaffer

Košarkaši Njujorka biće znatno oslabljeni do kraja ligaškog dela sezone, pošto im se najbolji igrač Džulijus Rendl povredio, zbog čega će odsustvovati sa terena minimum dve nedelje.

Rendl, koji u dresu Niksa ove sezone beleži 25 poena, uz 10 skokova i četiri asistencije, doživeo je peh u prošlom kolu protiv Majamija, kada je prilikom jednog skoka za loptu, pao na nogu protivničkog igrača i povredio zglob.

Nakon pada, dosuđen je faul nad Rendlom, koji je posle realizacije jednog penala, uz bolnu grimasu odšetao sa terena i više se nije vraćao na parket. U njegovom odsustvu Niksi su slavili 101:92 i upisali 44. pobedu u sezoni.

 

 

Trenutno su peti na Istoku sa solidnim šansama da se domognu plej-ofa, s obzirom da beže šestoplasiranom Bruklinu sa tri pobede. Ipak, do kraja regularnog dela sezone ostalo je još pet utakmica, a Njujork će bez svoje glavne uzdanice odigrati duele sa Klivlendom, Vašingtonom, Nju Orleansom i Indijanom dva puta.

Pre dolaska Rendla 2019. godine u Njujork, sedam sezona Niksi nisu igrali u plej-ofu, da bi sa momkom iz Dalasa obezbedili nokaut fazu prošle godine. Međutim, ekipa Tima Tibodoa nije opravdala očekivanja, pošto su ispali u prvoj rundi od Atlante, da bi nakon odličnih partija ove sezone, ponovo ušli u konkurenciju za najviše domete u NBA ligi.