NBA

Halibarton vodio Pejserse do trijumfa: Indijana nakon drame smanjila na 2:1 protiv Niksa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.05.2024 08:30
Košarkaš Indijane, Endru Nembhard Tanjug/AP Photo/Michael Conroy
Košarkaš Indijane, Endru Nembhard

Košarkaši Indijana Pejsersa su savladali Njujork Nikse 111:106 u trećoj utakmici NBA plej-ofa Istočne konferencije i tako smanjili na 2:1 u seriji. Iako je domaćin vodio većim delom utakmice, gosti su imali šansu za trijumf pred kraj meča.

Najbolji u redovima Pejsersa bio je Tajris Halibarton sa 35 poena, Paskal Sijakam je dodao 26, a Majls Tarner 21. Sa druge strane se istakao Donte Divićenco sa 35 poena, Džejlen Branson je ubacio 26, a Alek Burks 14.

Indijana je odlično otvorila utakmicu i veoma rano stigla do dvocifrene prednosti (+12). Ipak, gosti su uspeli vrlo brzo da se vrate na jednocifren zaostatak. Domaćin je imao blago vođstvo sve do tri minuta pred kraj treće deonice kada je usledila serija Niksa 10:2. Ekipa Toma Tibodoa je tako ušla sa +5 u završnih 12 minuta.

 

 

Tu se takođe nastavio dobar period igre franšize iz Njujorka, te su trojkom Majlsa Mekbrajda imali +9 na 10 minuta do kraja meča. Pejsersi su nakon toga zategli odbranu i serijom 11:1 prešli u vođstvo. Trojka Bransona na 43 sekunde do kraja donela je potpuni egal  (106:106) na utakmici, ali je već u narednom napadu Endru Nembhard pogodio svoju jedinu trojku na utakmici i doneo +3 Indijanu. Nakon njega je i Eron Nejsmit bio precizan sa linije penala, te je tako Indijana stigla do trijumfa.

Četvrta utakmica između Pejsersa i Niksa se igra u nedelju od 21.30 uz direktan prenost na TV Arena 2 Premium.

 

Cup tree provided by Sofascore