NBA

Luka Dončić šepao i "razbio" Tanderse: Dalas osvojio Oklahomu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.05.2024 08:02
Dort nije mogao da zaustavi Dončića kao u prvom meču Tanjug/AP Photo/Kyle Phillips
Dort nije mogao da zaustavi Dončića kao u prvom meču

Luka Dončić je šepao po terenu, često praveći grimase dok je igrao sa povredom desnog, a krvavim levim kolenom. Ali, slovenački as je "razbio" Šeja Gildžisa-Aleksandra, sa 29 poena, 10 skokova i sedam asistencija vukao je Dalas Meverikse do brejka u Oklahomi 119:110 (36:32, 30:32, 31:27, 20:21) i do izjednačenja u seriji Zapadne konferencije NBA na 1:1.

"Bila je ovo jedna od najtežih utakmica koju sam igrao u karijeri. Borio sam se pokušavajući da pomognem timu da pobedi", rekao je Dončić, koga je inspirisala i publika koja mu je stalno zviždala.

Za razliku od prvog mneča koji je Oklahoma dobila 22 razlike, a držala Dončića na malom procentu šuta, kao i Kajrija Irvinga (9 p, 11 as), Mevsi su imali tajno oružje u Pi-Džej Vošingtonu koji je ubacio 29 poena, pogodio sedam trojki iz 11 pokušaja, a pritom dodao 11 skokova.

"Imamo sjajne igrače, odličnu hemiju. I biće teško, biće borba do kraja. Imamo veliko poštovanje za Oklahomu, ali ovo je velika pobeda za nas", dodao je Dončić.

Mevsi su poveli 99:89 u poslednjoj četvrtini, Tanderi koje je sa 33 poena (12 sk, 8 as) predvodio Šej Gildžis-Aleksander su stigli na "minus četiri", ali ni makac dalje. Dončić je pogodio trojku i ponovo podigao razliku koja je bila nedostižna za domaćina.

Šej nije imao veliku podršku saigrača. Džejlen Vilijams je jedini bio na nivou sa 20 poena, skroman je bio Čet Holmgren (4/12 šut, 1/6 za tri, 6 sk, 6 as) sa 11 koševa. Ostali su uglavnom dali manji doprinos nego inače.

Serija se seli u Dalas, najveće je pitanje u kakvom će stanju biti Luka Dončić. Dugo igra na "jednoj nozi".