NBA

Micić i Pokuševski imaju novog trenera - Čarls Li novi trener Šarlota

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.05.2024 15:21
Srpski reprezentativac, Vasilije Micić Tanjug/AP Photo/Nell Redmond
Srpski reprezentativac, Vasilije Micić

Košarkaši Šarlot Hornetsa u narednoj sezoni igraće pod palicom novog trenera. Naime, poznato je da je doskorašnji stručnjak NBA tima, Stiv Kliford, sam je izrazio želju da se povuče, iako su iz franšize želeli nastavak saradnje.

Sada već bivši trener, preuzeće savetničku ulogu u timu, a "stršljeni" su izgleda konačno okončali potragu za njegovom zamenom. 

U pitanju je Čarls Li. Bivši košarkaš je relativno novo lice, makar u ulozi šefa struke. Do sada se strateg u pitanju "kalio" kao asistent u Milvoki Baksima i Atlanta Hoksima.

Poslednje zaposlenje mu je bilo u redovima Boston Seltiksa, a sada je Li izgleda spreman za iskorak u karijeri. 

 

 

"Uzbuđeni smo što možemo poželeti dobrodošlicu Čarlsu Liju, kao novom šefu struke Šarlot Hornetsa, Njegov karakter i sposobnost da se poveže sa igračima, kao i ideja o implementiranju kulture preuzimanja odgovornosti, idealni su za naš projekat i dugoročni uspeh. Čarls poseduje šampionski pedigre, sa širokim košarkaškim znanjem i NBA iskustvom, koje prate vanredna radna etika  i sjajna komunikacija. Imamo istu viziju za našu organizaciju i radujemo se saradnji sa njim", istakao je Džef Piterson, potpredsenki košarkaških operacija. 

Ova informacija prilično je interesantna za ljubitelje NBA lige iz Srbije, s obzirom da u Hornetsima nastupaju naši reprezentativci, Vasilije Micić i Aleksej Pokuševski.

Oba igrača su došla u klub prošle sezone iz Oklahome, i pod vođstvom Stiva Kliforda su procvetali i vratili karijere na kolosek. Videćemo da li će Li imati slične planove poput prethodnog stručnjaka za igrače našeg nacionalnog tima.