NBA

Analiza meča LA Klipers - Dalas: Vestbruk i Lenard podbacili, Irving i Dončić na nivou

komentari (0)

Izvor: NBA No Limits

24.04.2024 14:40
Duel Kavaja Lenarda i Luke Dončića na utakmici LA Klipersa i Dalasa Maveriksa Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill
Duel Kavaja Lenarda i Luke Dončića na utakmici LA Klipersa i Dalasa Maveriksa

Tuča, borba, poslednji atomi snage. Tako je izgledala sinoćnja utakmica između Klipersa i Mavsa, koju je Džejson Kid opisao "utakmica devedesetih na svom vrhuncu".

Više promena vođstva i velika neizvesnost do same završnice učinile su ovu utakmicu jednom od najboljih na startu plej-ofa.

Kao i uvek, bilo je onih koji su dali veliki doprinos, ali i onih koji su podbacili. Slede ocene.

Ocene Klipersa

Džejms Harden - 8 

Daleko od učinka i kontrole igre iz prve utakmice, ali dovoljno od njega da ova utakmica bude ponovo nadomak ruke Klipersima. Pametna igra i dobra serija za sada. Pogled na statističke kolone ne daje pravu sliku, veliki broj trojki "ispalio" u poslednjim sekundama napada, kada Klipersi nisu imali gde.

Pol Džordž - 7,5

Ne mogu da se otmem utisku da PG, već duže vreme, intezitetom i nametanjem nije tu u potpunosti. Da, pogodiće sjajan šut s vremena na vreme. Da, odigraće stabilnu odbranu, ali nije to nivo agresivnosti, koji kada dolazi od toliko bitnog igrača menja tok utakmice.

Kavaj Lenard - 6,5

Tih i neučinkovit. Povreda ga evidentno i dalje muči, vidi se to i po načinu na koji se kreće, ali ako je izašao na teren mi ga moramo oceniti kao da je na 100%. Gotovo pri svakom šutu kratak, u odbrani neprimetan.

Ivica Zubac - 8

Nije Zubac bio na nivou iz prve utakmice, ali je igrao sa istim pristupom i odlučnošću. Lu nastavlja da ga traži na niskom postu, a Zubac nastavlja da donosi dobre stvari svom timu. Gomila faulova nad njim, šut nije išao jednako efikasno, ali je veliki broj sopstvenih promašaja i pokupio. Sve kvalitetniji defanzivno. Jedini starteri sa pozitivnim +/-, +4.

Terens Men - 7,5 

U odbrani čista desetka za pristup, agresivnost, pa i učinak, svakako najbolji defanzivac Klipersa u ovoj seriji, ali njegovi ofanzivni nedostaci u pojedinim momentima prosto okuju Kliperse.

Norman Pauel - 6

Nije šut išao Kanađanina, a kada je tako, njegov doprinos igri značajno pada. Targetiran od strane Luke i Kajrija u odbrani, iz čega su Mavsi u poslednjoj četvrtini pravili odlične pozicije za šut.

Rasel Vestbruk - 7,5

Kao i Pauel, nije bio poenterski uspešan, ali tu se uticaj Rasela Vestbruka na igru ne završava. Energija sa kojom igra donosi Klipersima obično dobre stvari ove sezone, pa tako i sinoć. Spasio je neke lagane poene Maveriksa, u par navrata i diktirao ritam svog tima u napadu. +8 za 24 minuta na parketu.

Amir Kofi - 6,5 

Nije imao vremena da da veći doprinos, s obzirom da ga je Lu povukao čim je video da je ciljan od strane Dalasa u odbrani, što je slalo odbranu Klipersa u neke teške rotacije.

Mejson Plamli - 5,5

Nesnalažljiv u više navrata za samo 11 minuta na parketu.
 

 

 

Ocene Maveriksa

Luka Dončić - 9

Bilo je velikih pogodaka, ali bilo je i mnogo promašaja. Međutim, možda po prvi put u karijeri, Lukin doprinos je veći bio na defanzivnoj strani terena. Podatak da Kavaj, Harden i Džordž nisu postigli niti poen preko njega zvuči fascinantno.

Kajri Irving - 9

Kajri Irving je, uz Vašingtona, najbolji defanzivac Dalasa u ovoj seriji. Da, Kajri Irving. Pride, naravno, doprinos sa loptom u rukama očekivano odličan. Uvek sposoban da "izmisli" koš. Sinoć u par navrata osujetio napade Klipersa u ključnim momentima.

Pi Džej Vošington - 8,5 

Defanzivno perfektan, čuva sve u protivničkom timu i čuva ih vrhunski. Ofanzivno nestabila, do poslednje četvrtine, a u odlučujućoj deonici 10 poena, dve velike trojke. Ogroman doprinos.

Derik Džouns mlađi - 7,5

Mnogo bolja utakmica Džounsa sinoć. Sveprisutan defanzivno, a bitnije, nije bio minus u napadu. Pogodio je par skok-šuteva, svaki taj pogodak i ofanzivni doprinos Džounsa je zlata vredan Dalasu.

Danijel Gaford - 6,5

Povreda ga je sprečila da nastavi meč, a u uvodnim minutima je nagovestio da bi nastup mogao biti kvalitetan.

Derik Lajvli drugi - 7

Solidna partija mladog centra. Nije briljirao ofanzivno, ali je zatvorio reket u više navrata i pokupio svaki dostupan skok.

Maksi Kleber - 8

Od očaja do sjaja. Nemac je bio perfektan u odbrani. Potpuno tačan i agresivan u rotacijama. Da sam Kid voleo bih da vidim još više samopouzdanja u šut, pogotovo nakon dve pogođene trojke, jer je u par navrata napamet igrao ekstra pas.

Džoš Grin - 6,5

Solidna odbrana, odlična šta više, ali je Grin sinoć štetio svom timu ofanzivno. Malo više mirnoće pri šutu i staloženosti u donošenju odluka sa loptom.

Dante Egzum - 6

Opet tanko izdanje Australijanca u ovo malo minuta što je dobio. Kao da igra u grču. U nekoliko navrata sa loptom u rukama samo gleda gde su Luka ili Kajri. Malo više odvažnosti, Egzumov prodor i na ovom nivou teško brane.