NBA

Bogdanović ispao iz trke za šestog igrača NBA lige: Sjajni Vembanjama juri dva priznanja ove sezone

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.04.2024 09:45
Bogdan Bogdanović Tanjug/AP Photo/John Bazemore
Bogdan Bogdanović

Nakon što je NBA liga objavila listu kandidata za MVP nagradu na najvećoj košarkaškoj pozornici sveta, saznali smo i kandidate za preostala priznanja - ruki godine, najbolji odbrambeni košarkaš Lige, najbolji šesti igrač takmičenja, najbolji trener, igrač koji je naviše napredovao u sezoni i najbolji "klač" igrač godine. 

Što se rukija godine tiče, inače nagrada koja se dodeljuje debitantima u ligi, u najužoj konkurenciji nalaze se Viktor Vembanjama (San Antonio), Čet Holmgren (Oklahoma) i Brendon Miler (Šarlot).

U konkurenciji za najboljeg odbrambenog igrača u NBA ligi su Bem Adebajo (Majami), Rudi Gober (Minesota) i Viktor Vembanjama (San Antonio).

Tajris Maksi (Filadelfija), Alperen Šengun (Hjuston) i Kobi Vajt (Čikaga) nalaze se na listi kandidata za nagradu igrača, koji je najviše napredovao u NBA ligi ove sezone.

Iako smo se nadali da će naš Bogdan Bogdanović ući u izbor za nagradu koja se dodeljuje najboljem šestom igraču lige, as Atlante ostao je ispod crte, dok su Malik Momk (Sakramento), Bobi Portis (Milvoki) i Naz Rid (Mineosta) ušli u uži izbor.

U konkurenciji za nagradu "klač" igrača nalaze se Stef Kari (Golden stejt), Demar Derozen (Čikago) i Šej Gildžes-Aleksander (Oklahoma).

Što se trenera godine tiče, Kris Finč (Minesota), Mark Degnolt (Oklahoma) i Džamal Mozli (Orlando) ušli su u najuži izbor, dok smo o prestižnoj MVP nagradi govorili u ovom tekstu.